Οι 5 περιοχές της Ευρώπης με τα πιο θανατηφόρα τροχαία

Αν πάτε ποτέ σε αυτές τις περιοχές να έχετε τα «μάτια σας 14». Ο αριθμός των δυστυχημάτων που καταγράφονται ξεπερνά οποιαδήποτε άλλη χώρα και δρόμο στην Ευρώπη.

  • -
  • -

Στην Ελλάδα θεωρούμε πως έχουμε ένα από τα πιο επικίνδυνα οδικά δίκτυα. Αυτό αληθεύει ως έναν βαθμό, ωστόσο, υπάρχουν χώρες που ο αριθμός των τροχαίων και των θανάτων μας ξεπερνά κατά πολύ.

Η ιστοσελίδα Landgeist δημιούργησε έναν χάρτη με τα θανατηφόρα τροχαία σε επίπεδο χώρας, λαμβάνοντας δεδομένα από τη Eurostat. Οι αριθμοί βασίζονται στα ευρήματα 3 ετών και αφορούν το ποσοστό θνησιμότητας ανά 100.000 κατοίκους. Τα περισσότερα δυστυχήματα καταγράφονται στην Τουρκία και στη Ρουμανία. Μάλιστα, στη γειτονική χώρα συναντώνται οι 4 από τις 5 πιο επικίνδυνες περιοχές σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο για να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο.

roads

Συγκεκριμένα, στη Μανίσα (τουρκικά: Manisa, ελληνικά: Μαγνησία), πόλη της δυτικής Τουρκίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, σκοτώνονται από τροχαία οι περισσότεροι άνθρωποι, με το ποσοστό θνησιμότητας να είναι 17,72 νεκροί στον δρόμο ανά 100.000 κατοίκους. Ακολουθεί η Αττάλεια και τρίτη είναι περιοχή της Ρουμανίας.

Αυτές είναι οι 5 πιο... θανατηφόρες περιορχές της Ευρώπης:

Manisa (Τουρκία): 17,72
Antalya (Τουρκία): 17,60
Vest (Ρουμανία): 17,08
Aydin (Τουρκία): 16,16
Balikesir (Τουρκία): 15,42

roads

Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, πρωταθλήτρια των δυστυχημάτων είναι η Τουρκία, έχοντας προφανώς τους πιο επικίνδυνους δρόμους σε όλη την Ευρώπη. Αρνητικά στοιχεία εμφανίζουν επίσης, η Πολωνία, η Πορτογαλία και ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως νομοί της Πελοποννήσου.

Διαβάστε επίσης: Ποια χώρα έχει τους καλύτερους δρόμους στην Ευρώπη;

Αντίθετα, οι ασφαλέστεροι δρόμοι συναντώνται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ειδικότερα στο Λονδίνο. Στο μεγαλύτερο τμήμα των χωρών του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία), το ποσοστό θνησιμότητας λόγω τροχαίων ατυχημάτων είναι κάτω από 4,0. Η Ιρλανδία, η Ελβετία και η νότια Σουηδία έχουν επίσης πολύ χαμηλό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα.

Πηγή: Landgeist

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...