Tesla Model Y: Γιατί καθυστερούν οι παραδόσεις του στην Ευρώπη;

Αύξηση στον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης παρατηρείται στα Tesla Model Y που έρχονται στην Γηραιά Ήπειρο, ενώ πιθανό είναι να αυξηθεί κι άλλο.

  • -
  • -

Οφείλουμε να πούμε πως το Giga Factory της Tesla στο Βερολίνο κινείται ήδη με σχετικά γρήγορους ρυθμούς για μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων η οποία βρίσκεται και αρκετά μακριά από την βάση της (θυμίζουμε πως η Tesla είναι αμερικανικής καταγωγής). Το πρόβλημα όμως είναι πως οι νέες μειώσεις στις τιμές των μοντέλων της μάρκας - έως και 9.000 € στην Ελλάδα - μάλλον θα αναγκάσουν την παραγωγή να γίνει ακόμα ταχύτερη, καθώς η ζήτηση φαίνεται να έχει ήδη αυξηθεί.

model y

Ειδικότερα για το Model Y, το crossover μοντέλο της εταιρίας, οι μεταβολές στον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει καθώς σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της μάρκας, έχει πάει πίσω κατά ένα μήνα. Αν και στην Γερμανία η αλλαγή αυτή αφορά μόνο την βασική πισωκίνητη έκδοση του μοντέλου, στην χώρα μας ισχύει και για τις τρεις διαθέσιμες εκδόσεις. Πριν την αναθεώρηση των τιμών οι επίδοξοι αγοραστές υπολογιζόταν πως θα λάβουν το αυτοκίνητο τους κάπου ανάμεσα σε Ιανουάριο και Μάρτιο του 2023 εάν έκαναν την παραγγελία τους σήμερα. Πλέον αυτό έχει αλλάξει με όλα τα νέα Model Y να καταφθάνουν το νωρίτερο τον Φεβρουάριο.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το κορυφαίο Tesla Model Y Performance

Θυμίζουμε πως στην χώρα μας η τιμή για το βασικό πισωκίνητο Tesla Model Y έπεσε από τις 53.990 € στις 46.990 €, μία μείωση δηλαδή της τάξης των 7.000 €. Σε αντίθεση με την Γερμανία, όπου οι άλλες δύο εκδόσεις δεν είχαν τόσο μεγάλη διαφορά σε τιμή, εδώ στην Ελλάδα η μεσαία έκδοση Long Range ήταν και αυτή με την μεγαλύτερη μείωση ως απόλυτο νούμερο, πέφτοντας κατά 9.000 €. Ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό της τάξης του 14,29 %.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...