ChatGPT: Είναι οι Έλληνες οδηγοί οι χειρότεροι; Τι απαντά η τεχνητή νοημοσύνη

Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της Open AI ξέρει να απαντήσει σε οτιδήποτε κι αν το ρωτήσεις. Τι έχει να πει λοιπόν για... τους Έλληνες οδηγούς;

  • -
  • -

Το ChatGPT είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε κάποιος να βιώσει σήμερα τις αδιανόητες αλλαγές που πρόκειται να φέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη στη ζωή μας. Πρόκειται για ένα λογισμικό στο οποίο κάνεις ερωτήσεις σε φυσική γλώσσα, δηλαδή όπως θα ρώταγες έναν άλλον άνθρωπο. Οι απαντήσεις που δίνει είναι ολοκληρωμένες και φυσικά γραμμένες σε ανθρώπινη, κατανοητή γλώσσα - στα αγγλικά, προς το παρόν.

Εμείς, δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε στο πρόγραμμα μια ερώτηση από το χώρο του αυτοκινήτου. Από το μυαλό μας πέρασαν διάφορες απορίες, όπως τι πιστεύει το ChatGPT για το δίλημμα Ferrari ή Porsche, αν είναι καλύτερα τα ηλεκτρικά ή τα θερμικά αυτοκίνητα, ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 κ.ά. Αλλά τελικά, καταλήξαμε σε ένα πιο... εθνικό θέμα, και ρωτήσαμε τη γνώμη του για τους Έλληνες οδηγούς. H ερώτηση που κάναμε ήταν «Are Greek drivers the worst?», δηλαδή, «Είναι οι Έλληνες οδηγοί οι χειρότεροι;».

aftonomo-aftonomi-odigisi-ai-texniti-noimosini

Τι απάντησε το ChatGPT για το πόσο καλά οδηγούν οι Έλληνες;

Η απάντηση του προγράμματος ήταν: «It is not accurate to say that Greek drivers are the worst. Like in any other country, there are good and bad drivers. There are also factors such as traffic density, road condition, and traffic laws that can affect the driving experience. However, it is important to note that according to some studies and statistics, Greece is among the countries with high numbers of road accidents and fatalities. The reasons can be various, from lack of strict law enforcement and high-speed driving to lacking proper infrastructure and maintenance of roads. It is always important to drive defensively and to be aware of the potential hazards while on the road, regardless of where you are driving».

Δείτε ακόμαΈρευνα: Ανούσιο το όριο των 30 km/h για την οδική ασφάλεια!

Δηλαδή, στα ελληνικά, το ChatGPT μας απάντησε: «Δεν είναι ακριβές να πούμε ότι οι Έλληνες οδηγοί είναι οι χειρότεροι. Όπως σε κάθε άλλη χώρα, υπάρχουν καλοί και κακοί οδηγοί. Υπάρχουν επίσης παράγοντες όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η κατάσταση του δρόμου και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) που μπορούν να επηρεάσουν την οδηγική εμπειρία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ορισμένες μελέτες και στατιστικά στοιχεία, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με υψηλούς αριθμούς τροχαίων ατυχημάτων και θανάτων. Οι λόγοι μπορεί να είναι διάφοροι, από την έλλειψη αυστηρής επιβολής του νόμου και την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, έως την έλλειψη κατάλληλων υποδομών και την πλημμελή συντήρηση των δρόμων. Είναι πάντα σημαντικό να οδηγείτε αμυντικά και να γνωρίζετε τους πιθανούς κινδύνους ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, ανεξάρτητα από το πού οδηγείτε».

autopilot-aftokinito-gp-ai-texniti-noimosini

Έτσι, βλέπουμε πως το ChatGPT, παρότι αναγνωρίζει πως η οδήγηση στους δρόμους της χώρας μας μπορεί να είναι επικίνδυνη υπόθεση, αφού καταγράφονται αυξημένα σοβαρά τροχαία, δεν θεωρεί πως για αυτό ευθύνονται απαραίτητα οι Έλληνες οδηγοί. Καταλαβαίνει πως ίσως είναι άλλοι οι παράγοντες που διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση. Βέβαια, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο το ChatGPT να είναι απλώς ευγενικό μαζί μας.

Εσύ, τι ρώτησες το ChatGPT;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...