Θέλουν ζέσταμα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Πολλοί αφήνουν το αυτοκίνητό τους να ζεσταθεί προτού ξεκινήσουν να οδηγούν, όμως είναι αυτό κάτι που θα κάνουν και όταν βρεθούν σε ηλεκτρικό ή όχι;

  • -
  • -

Η άνοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινή επαφή με το αυτοκίνητο και στο μέλλον θα φέρει ακόμα περισσότερες. Φυσικά η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δημιουργεί απορίες. Μία από τις απορίες είναι ποιες συνήθειες θα συνεχίσουν να υπάρχουν περνώντας από τα θερμικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποιες θα ξεχαστούν μια για πάντα.

Ανάμεσα στις συνήθειες που έχουν αρκετοί όταν χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι το ζέσταμα. Δηλαδή βάζουν μπροστά γυρνώντας τη μίζα ή πατώντας το ανάλογο κουμπί και περιμένουν λίγα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσουν να οδηγούν. Δεν είναι ένα βήμα απαραίτητο και κάποιος μπορεί να βάλει μπροστά και να ξεκινήσει κατευθείαν, όμως είναι κάτι που αν γίνεται εντός κάποιων ορίων, βοηθάει τον κινητήρα. Για να το πούμε πιο απλά, καλό κάνει, κακό δεν κάνει.

Τι ισχύει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Δεδομένης της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μία από τις απορίες σχετικά με τις συνήθειες που θα κρατήσουμε ή όχι είναι και το ζέσταμα. Χρειάζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ένα διάστημα για να ζεσταθούν ή όχι;

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a63c602a93d069561e2045e3a713cb2a.jpg

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι, όχι. Σε αντίθεση με τα θερμικά αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά δε διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης που πρέπει να ζεσταθεί πριν την οδήγηση. Αντίθετα, στα αυτοκίνητα με μπαταρία το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, είτε έχει έναν κινητήρα είτε περισσότερους, είναι άμεσα έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία μόλις το αυτοκίνητο ενεργοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να οδηγηθούν αμέσως μετά το άναμμα, χωρίς να απαιτείται ζέσταμα.

Δείτε ακόμα: Θέλει ζέσταμα το αυτοκίνητο τον χειμώνα;

Οπότε, με τη χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου παύεις να ανησυχείς για το αν πρέπει να ζεστάνεις το αυτοκίνητό σου ή όχι πριν ξεκινήσεις, γιατί πολύ απλά δεν το χρειάζεται. Άρα, βάζεις μπροστά και φεύγεις κατευθείαν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...