Νέο Dacia Spring Extreme: Πιο δυνατό μοτέρ και αυτονομία 305 km

Το μικρό ηλεκτρικό της Dacia απέκτησε νέα έκδοση κι έναν εντελώς νέο ηλεκτροκινητήρα, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες κίνησής του.

  • -
  • -

Στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, η Dacia θα παρουσιάσει τη νέα έκδοση Extreme του 100% ηλεκτρικού Spring, που θα εφοδιάζεται με τον εντελώς καινούριο κινητήρα ELECTRIC 65. Η νέα έκδοση του ηλεκτροκίνητου compact crossover θα διατίθεται στο χρώμα «Slate Blue, περιλαμβάνοντας πλήθος σχεδιαστικών νέων σχεδιαστικών λεπτομερειών.

dacia

Ειδικότερα, στο εξωτερικό, τμήματα του αμαξώματος, όπως οι μπάρες οροφής, τα καλύμματα των πλευρικών καθρεφτών, οι πλήμνες των τροχών, το σήμα της Dacia στην πόρτα του πορτμπαγκάζ, καθώς και μέρη κάτω από τα φωτιστικά σώματα, είναι βαμμένα σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown). Επίσης, υπάρχουν αυτοκόλλητες λωρίδες στις πόρτες, καθώς και μια αισθητική αναφορά στο μοτίβο snorkel του Duster που βρίσκεται μεταξύ των θυρών και των εμπρός φτερών, αλλά και μια ειδική διακόσμηση στα προστατευτικά του κάτω μέρους των θυρών.

spring

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν η νέα επένδυση στα μαρσπιέ των θυρών, η ειδική εκτύπωση στα εμπρός ελαστικά πατάκια, η επένδυση σε χάλκινη απόχρωση (Copper Brown) σε τμήματα των πάνελ των εμπρός θυρών, στο περίγραμμα των αεραγωγών και της οθόνης πλοήγησης, οι ραφές των καθισμάτων και το κεντημένο λογότυπο «Dacia Link» στα εμπρός καθίσματα.

Με 65 ίππους και αυτονομία 305 km στην πόλη

Με το λανσάρισμα της νέας έκδοσης Spring Extreme, η Dacia παρουσιάζει και τον εντελώς καινούριο ηλεκτροκινητήρα ELECTRIC 65 (65hp/48kW). Διαθέσιμος αποκλειστικά με το Spring Extreme, συνδυάζεται με ένα επίσης νέο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο εξασφαλίζει καλύτερες επιταχύνσεις και καλύτερη ανάκτηση ενεργείας για μεγαλύτερη αυτονομία. Η αυτονομία του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 220 km σε μικτές συνθήκες και έως τα 305 km μέσα στην πόλη.

Πάνω από 100.000 παραγγελίες για το Spring

Με το λανσάρισμά του, την άνοιξη του 2021, το Spring έκανε προσιτή στο ευρύ κοινό την ηλεκτροκίνηση, όντας λιτό, ευχάριστο στην καθημερινή χρήση και οικονομικό. Έτσι κατάφερε να εξασφαλίσει πάνω από 100.000 παραγγελίες.

spring

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, κατά μέσο όρο, η μέση ημερήσια διαδρομή των οδηγών του Spring είναι 31 km με μέση ταχύτητα 26 km/h, και το 75% των πελατών φορτίζει το αυτοκίνητο στο σπίτι, με μέση διάρκεια φόρτισης τις 3,5 ώρες.

spring

Δείτε εδώ τη δοκιμή του νέου Dacia Jogger 1.0 LPG 7-S

Τέλος, το Spring, με το νέο ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, διατίθεται και ως ελαφρύ επαγγελματικό – στην έκδοση Spring Cargo – που αφορά τους επαγγελματίες εμπόρους, τους διανομείς και άλλα παρόμοια επαγγέλματα, προσφέροντάς τους απεριόριστη πρόσβαση στο κέντρο των αστικών περιοχών. Είτε πρόκειται για παραδόσεις τύπου «last mile», είτε για απλή μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, το Spring Cargo συνδυάζει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, άνεση οδήγησης και μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...