Στο σφυρί... 12 εκπληκτικές Porsche 911 Turbo από έναν ιδιοκτήτη!

Μια δημοπρασία με φανταστικά δημιουργήματα του Zuffenhausen διοργανώνει ο οίκος Bonhams, με δώδεκα εντυπωσιακές 911 Turbo της αερόψυκτης εποχής, αλλά και μια Carrera GT.

  • -
  • -

Η Porsche είναι μια από τις πιο εμβληματικές και… σημαντικές μάρκες σπορ αυτοκινήτων σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τα μοντέλα της είναι άκρως ποθητά, ενώ δεν λείπουν και οι μοναδικές δημιουργίες που εκτινάσσουν τον συλλεκτικό χαρακτήρα τους και τις καθιστά ακόμη πιο ιδιαίτερες. Μια φανταστική συλλογή αυτοκινήτων θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Bonhams στις 2 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για… δώδεκα 911 Turbo, μια από κάθε αερόψυκτη γενιά αλλά και διάφορες συλλεκτικές, ενδιάμεσες εκδόσεις. Όλες ανήκαν σε έναν ιδιοκτήτη, ωστόσο στη δημοπρασία θα πουληθούν μεμονωμένα. Συνολικά υπολογίζεται ότι η συλλογή θα αγγίξει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από αυτές τις 911 Turbo, στη δημοπρασία θα υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, όπως μια πανέμορφη Carrera GT με τον εκπληκτικό ατμοσφαιρικό V10 και τον brutal χαρακτήρα.

Ποιες Porsche βγαίνουν στο σφυρί;

Προσπαθώντας να ξεχωρίσουμε μερικές από τις Porsche 911 Turbo που θα δημοπρατηθούν, θα αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά από τα αυτοκίνητα. Το ένα, είναι μια Porsche 964 Turbo S “Leichtbau” του 1993. Πρόκειται για την πρώτη Lightweight έκδοση παραγωγής μιας 911 Turbo και κατασκευάστηκαν μόλις 86 μονάδες. Με 390 ίππους από τον αερόψυκτο κινητήρα της και μόνο 28.000 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει αρκετό ενδιαφέρον. Οι εκτιμητές αναφέρουν ότι θα πιάσει περίπου 1 με 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη μια εκπληκτική μονάδα αυτής της συλλογής είναι μια Porsche 911 Turbo S (993). Πρόκειται για την τελευταία αερόψυκτη, με τον boxer των 3.6 λίτρων να αποδίδει 450 ίππους και να εξασφαλίζει τελική ταχύτητα στα 296 km/h, νούμερα εξωφρενικά για την εποχή. Επίσης, ήταν η πρώτη Porsche παραγωγής με δύο turbo και η πρώτη 911 Turbo με μόνιμη τετρακίνηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το «σφυρί» θα πέσει κάπου ανάμεσα στις 400.000 με 500.000 €.

Περνώντας σε πιο… προσιτές επιλογές, μια Porsche 930 Turbo 3.0 Sunroof Coupe θα προκαλέσει αίσθηση. Εκείνη την εποχή, η Porsche αποφάσισε να πάρει τον κινητήρα της Carrera RSR και να προσθέσει μια τουρμπίνα της KKK, δημιουργώντας ένα… εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα ελάχιστα με ηλιοροφή, ενώ ο αριθμός πλαισίου ταιριάζει με τον original αριθμό κινητήρα του αυτοκινήτου. Κάτι σπάνιο για την συγκεκριμένη γενιά, καθώς οι αλλαγές κινητήρων ήταν κάτι σύνηθες για την εποχή. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και υπολογίζεται ότι θα πιάσει 250.000 με 350.000 €.

Οι 911 Turbo και οι… άλλες

Όπως αναφέρουμε, στη συγκεκριμένη δημοπρασία θα παρουσιαστούν και άλλες Porsche, εκτός των δώδεκα 911 Turbo. Μια από τις σημαντικότερες είναι μια Porsche Carrera GT του 2005. Ένα εκπληκτικό, διθέσιο κεντρομήχανο μοντέλο της μάρκας με τον απίστευτο ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα των 5.7 λίτρων και το χειροκίνητο κιβώτιο. Το χρώμα Basalt Black προσδίδει έναν ακόμη πιο… άγριο χαρακτήρα στο έτσι κι αλλιώς brutal σουλούπι και τα μόλις 2.800 χιλιόμετρα που έχει «γράψει» το οδόμετρο, δείχνουν ότι οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες της φρόντισαν να διατηρηθεί ο συλλεκτικός χαρακτήρας της. Για το συγκεκριμένο μοντέλο, οι εκτιμήσεις λένε ότι θα πιάσει από 1,4 έως 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε τις Porsche 911, Porsche Macan και Porsche Taycan

Τέλος, ένα πολύ πιο σύγχρονο αλλά αντίστοιχα σημαντικό αυτοκίνητο της Porsche θα βρεθεί στη δημοπρασία του οίκου Bonhams. Η περιορισμένης παραγωγής Porsche 911 R του 2016 με τον ατμοσφαιρικό boxer των 4.0 λίτρων και τους 500 ίππους! Πουλήθηκε μόνο σε πιστούς πελάτες της μάρκας και μάλιστα, η ίδια η Porsche διάλεξε σε ποιους θα καταλήξει. Όλες είχαν χειροκίνητο κιβώτιο και η αξία τους ανεβαίνει σταθερά. Υπολογίζεται ότι σε μερικά χρόνια θα είναι ακόμη ακριβότερες. Σύμφωνα με τους εκτιμητές του οίκου Bonhams, η συγκεκριμένη θα πιάσει κάπου ανάμεσα στα 300.000 με 400.000 €. Βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας, είχε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη μέχρι σήμερα και το οδόμετρο έχει σταματήσει μόλις στα 55 χιλιόμετρα.  

Πηγή: Bonhams

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...