Εφιάλτης σε σήραγγα: Tesla φρενάρει μόνο του, προκαλεί καραμπόλα! [video]

Συνολικά 8 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στο ατύχημα. 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα παιδάκι μόλις 2 ετών.

  • -
  • -

Στη δημοσιότητα δόθηκε το video από την καραμπόλα που προξένησε ένα λευκό Tesla Model S στη γέφυρα San Francisco Bay Bridge. Όπως φαίνεται στα πλάνα, το ηλεκτρικό όχημα αλλάζει λωρίδα προς τα αριστερά και ακινητοποιείται μέσα στη σήραγγα, εν μέσω έντονης κίνησης.

tesla

Οι οδηγοί που ακολουθούν δεν προλαβαίνουν να αποφύγουν την πρόσκρουση, με 8 οχήματα να πέφτουν το ένα πίσω από το άλλο. Ο οδηγός του Tesla ανέφερε στην αστυνομία πως τα φρένα ενεργοποιήθηκαν μόνα τους από το σύστημα «Full Self-Driving», το οποίο εκείνη την στιγμή ήταν σε πλήρη λειτουργία.

Ο κάτοχος του λευκού Model S έριξε την ευθύνη στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου, λέγοντας πως το σύστημα πήρε τον έλεγχο και ακινητοποίησε το όχημα.

Ένα αγοράκι ανάμεσα στους τραυματίες

Από την καραμπόλα τραυματίστηκαν 9 άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένα αγοράκι 2 ετών. Η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA), ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα, καθώς τα περιστατικά με το «Full Self-Driving» της Tesla πληθαίνονται.

tesla

Διαβάστε επίσης: Τέλος το «self driving» της Tesla στην Καλιφόρνια; - Τι συνέβη

Από το 2016, η υπηρεσία έχει ερευνήσει πάνω από 35 ατυχήματα που σχετίζονται με δυσλειτουργία του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της Tesla. Τους τελευταίους μάλιστα μήνες, εμφανίστηκε ένα «κύμα» αναφορών από οδηγούς Tesla για αναίτιο φρενάρισμα ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με την Washington Post, οι καταγγελίες για αναίτιο φρενάρισμα κατά τη λειτουργία του «Full Self-Driving» ξεπερνούν τις 100.

 

πηγές: abc7news.com , theintercept.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...