«Χρυσό» το Nissan Qashqai – Σε ποια χώρα της Ευρώπης είναι το απόλυτο best seller;

Το 2022 πουλήθηκαν στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα πάνω από 42.000 μονάδες του Qashqai, με τη Nissan να φτιάχνει ένα «χρυσό» αντίτυπο για να το γιορτάσει.

  • -
  • -

Το νέας γενιάς Nissan Qashqai είναι και επίσημα το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2022, και το πρώτο μοντέλο βρετανικής κατασκευής που βρίσκεται στην κορυφή του διαγράμματος με τις ετήσιες πωλήσεις για 24 χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν  από την Ένωση Κατασκευαστών και Εμπόρων Αυτοκινήτων,  το Qashqai, που έχει σχεδιαστεί στο Paddington και κατασκευάζεται στο Sunderland, είναι το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους 12 μήνες.

qashqai

Συνολικά 42.704 νέα Qashqai παραδόθηκαν από τις αντιπροσωπείες της Nissan σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο το 2022, με τις πωλήσεις μόνο για τον Δεκέμβριο να έχουν ανέλθει στο εντυπωσιακό νούμερο των 3.506 μονάδων. Για να γιορτάσει το επίτευγμα, η ιαπωνική μάρκα κατασκεύασε ένα αποκλειστικό Qashqai σε χρυσαφί απόχρωση, προς τιμήν των 7.000 εργαζομένων της που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

Ο Andrew Humberstone, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Motor (GB) Ltd, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σπουδαία στιγμή  για ένα αυτοκίνητο - ορόσημο και είναι υπέροχο να βλέπουμε πώς η τελευταία γενιά του Qashqai έχει αγκαλιαστεί από τους αγοραστές αυτοκινήτων εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την αυξανόμενη επιτυχία αυτού του αυτοκινήτου τα τελευταία 16 χρόνια, αποτελώντας τον πλέον κατάλληλο φόρος τιμής στις δεξιότητες και τα ταλέντα των εξαιρετικών ομάδων σχεδιασμού, μηχανικής, παραγωγής και πωλήσεων της Nissan, σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Μόνιμα πρώτο σε πωλήσεις το Qashqai

Έχοντας ήδη τρεις γενιές του μοντέλου να κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2007, το Qashqai βρίσκεται τακτικά στις λίστες με τα best-seller μεμονωμένων μηνών, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που καθίσταται το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις της χρονιάς συνολικά, όπως και η πρώτη φορά που ένα Nissan βρίσκεται στην κορυφή των ετήσιων διαγραμμάτων πωλήσεων.

qashqai

Κατασκευασμένο στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, το Qashqai βρίσκεται στο επίκεντρο μιας κατασκευαστικής δραστηριότητας που γίνεται γρήγορα γνώμονας για τη μελλοντική παραγωγή αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόσφατα ανακοινωμένο σχέδιο EV36Zero της Nissan συνδυάζει ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών και θα δημιουργήσει έναν βιώσιμο κόμβο παραγωγής EV στη βορειοανατολική Αγγλία, υποστηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο και την αλυσίδα εφοδιασμού του, αλλά και στην κατεύθυνση προς την ουδετερότητα άνθρακα της εταιρείας, έως το 2050.

Δείτε εδώ τη δοκιμή του Nissan Qashqai e-Power

qashqai

Η τελευταία γενιά του Qashqai φέρνει στην Ευρώπη και τη μοναδική τεχνολογία e-Power της Nissan, η οποία προσφέρει τη συναρπαστική αίσθηση της οδήγησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου χωρίς την ανάγκη φόρτισης στην πρίζα. Είναι μια μοναδική τεχνολογία που είναι ιδανική για τους εν δυνάμει αγοραστές αυτοκινήτων που αναζητούν οδήγηση με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, αλλά που δεν είναι έτοιμοι να «αγκαλιάσουν» πλήρως τα ηλεκτρικά οχήματα.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...