Αλλαγή πλεύσης για το εργοστάσιο μπαταριών της Ford στην Τουρκία

Η συγκεκριμένη μονάδα είχε τα εφόδια να αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες του είδους της σε Ευρώπη και Τουρκία.

  • -
  • -

Οι Ford και SK Innovation φαίνεται πως ακύρωσαν τα σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές, οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν την ολοκληρωτική διακοπή των διαδικασιών κατασκευής. Αυτό που συνέβη τελικά ήταν η Ford να επιλέξει διαφορετικό συνεργάτη για το έργο. Στην θέση της SK λοιπόν βρίσκεται πλέον η LG Energy Solution, με την οποία ο αμερικανός κατασκευαστής θα υπογράψει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το εργοστάσιο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2025, με ετήσια παραγωγική ικανότητα κάπου στις 30 με 45 GWh. Θα αποτελεί μέρος της προσπάθειας που κάνει η Ford να φτάσει να παράγει 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το 2026.

batteries

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου στόχου που έχει θέσει η αμερικανική μάρκα, η συνεργασία με την νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια SK On θα συνεχιστεί σε άλλα projects, συμπεριλαμβανομένων δύο εργοστασίων που σκοπεύουν να δημιουργήσουν στις Η.Π.Α., αλλά και την αύξηση στην χωρητικότητα της μονάδας που βρίσκεται στην Ουγγαρία.

Δείτε ακόμη: Μύθος ή αλήθεια: Τα plug-in hybrid καίνε υπερβολικά αν δεν τα φορτίζεις;

Η SK On είναι η εξ’ ολοκλήρου ιδιόκτητη μονάδα μπαταριών της SK Innovation μεταξύ των πελατών της βρίσκουμε κολοσσούς όπως η Hyundai, η Volkswagen και η Ford. Η SK On διαθέτει εγκαταστάσεις κατασκευής μπαταριών σε Νότια Κορέα, Κίνα, Ουγγαρία, αλλά και από την  άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α.

Πηγή: Automotive News

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...