Σε ποιο αυτοκίνητο θα μπει πρώτα το νέο Google HD Maps;

Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο χάρτη που σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων και παρέχει ενημερωμένες και ιδιαίτερα λεπτομερείς πληροφορίες.

  • -
  • -

Στο νέο EX90 που αναμένεται τους επόμενους μήνες, το lidar, οι κάμερες και τα ραντάρ συνεργάζονται για να κατανοήσουν το εξωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου και για να βοηθήσουν ώστε οδηγός και επιβάτες να είναι ασφαλείς. Προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω τις τεχνολογίες υποβοηθούμενης οδήγησης και, τελικά, να υλοποιήσει την αυτόνομη οδήγηση στο μέλλον, η Volvo χρειάζεται επίσης έναν τρόπο να αναγνωρίσει ό,τι περιβάλλει το όχημα με λεπτομέρεια – τόσο σε άμεση απόσταση εμπρός, όσο και σε μεγαλύτερες αποστάσεις πέρα από τις στροφές και τις καμπές που βρίσκονται στην πορεία.

Δείτε ακόμη: Η τιμή του Volvo EX90 στην Ελλάδα

Λύση σε όλα αυτά έρχεται να δώσει το Google HD Maps – ένας ολοκληρωμένος χάρτης που σχεδιάστηκε ειδικά για κατασκευαστές αυτοκινήτων και παρέχει ενημερωμένες και ιδιαίτερα λεπτομερείς πληροφορίες.

Volvo και Polestar οι πρώτοι κατασκευαστές που θα χρησιμοποιήσουν το Google HD Maps

Συνεχίζοντας τη σταθερή συνεργασία με την Google, η Volvo Cars και η στρατηγική θυγατρική της, Polestar, θα είναι οι πρώτοι κατασκευαστές αυτοκινήτων που θα φέρουν την τεχνολογία χαρτών υψηλής ανάλυσης στα μοντέλα τους, αρχίζοντας με τα Volvo EX90 και Polestar 3 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

google hd maps

Χρησιμοποιώντας τον χάρτη υψηλής ανάλυσης της Google, το σύστημα θα είναι σε θέση να συνδυάσει δεδομένα από το κορυφαίο πακέτο αισθητήρων που διαθέτει το Volvo EX90 με τα τοπικά εστιασμένα δεδομένα της Google που παρέχουν ακρίβεια σε επίπεδο κυκλοφοριακής λωρίδας, ώστε να διευκολύνουμε λειτουργίες υποβοηθούμενης οδήγησης, όπως η υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και η τεχνολογία Pilot Assist της Volvo, καθώς και μελλοντικές λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης.

Αυτές οι πληροφορίες για τον δρόμο, σε συνδυασμό με δεδομένα από το lidar και άλλους αισθητήρες του EX90, θα υφίστανται επεξεργασία από την κεντρική υπολογιστική μονάδα του αυτοκινήτου που υποστηρίζεται από τις NVIDIA DRIVE AI πλατφόρμες Xavier και Orin.

Συνδυάζοντας δεδομένα από έναν χάρτη υψηλής ανάλυσης με πληροφορίες που συλλέγονται από τους εξωτερικούς αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός lidar, καθώς και λογισμικού που αναπτύχθηκε από την εταιρεία λογισμικού ασφαλείας, Zenseact, η Volvo στοχεύει να προσφέρει μία πιο προβλέψιμη, ασφαλή και άνετη οδήγηση.

Στο μέλλον, το Google HD Maps θα υποστηρίξει επίσης την εισαγωγή της τεχνολογίας για την αυτόνομη οδήγηση, σε συνδυασμό με το πακέτο αισθητήρων, που απαρτίζεται από ένα lidar ενσωματωμένο στην οροφή, ραντάρ, κάμερες και υπερηχητικούς αισθητήρες, για να βελτιώσει περαιτέρω τη δυνατότητα του αυτοκινήτου να κατανοεί το περιβάλλον του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...