Οι 5+1 BMW που δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας

Βρήκαμε 5+1 μοντέλα της γερμανικής μάρκας για όλα τα γούστα με κοινό παρονομαστή τα μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας.

  • -
  • -

Με τον τρόπο υπολογισμού των Τελών Κυκλοφορίας να έχει αλλάξει, πολλοί είναι αυτοί που έχουν επωφεληθεί χάρη σε αυτό. Πλέον όσοι επιλέγουν ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι φιλικό προς το περιβάλλον από πλευράς ρύπων, ανταμείβονται για αυτή τους την επιλογή πληρώνοντας λιγότερά ή και μηδενικά Τέλη.

Πιο συγκεκριμένα θυμίζουμε πως όσα μοντέλα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Ιανουαρίου του 2021 δεν πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας εάν οι εκπομπές CO2 που παράγουν είναι έως και 122 gr/km. Έχοντας αυτό στο μυαλό, θελήσαμε να βρούμε 5 μοντέλα από την γκάμα της premium γερμανικής μάρκας, BMW, με ρύπους από 122 gr/km και κάτω. Φυσικά θα μπορούσαμε απλά να επιλέξουμε 5 μοντέλα από την αμιγώς ηλεκτροκίνητη γκάμα της εταιρίας, αλλά δεν θέλαμε να είναι τόσο εύκολο. Γι’ αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε 5 μοντέλα που να προσφέρουν το καθένα και κάτι διαφορετικό. Πάμε να δούμε τα αποτελέσματα:

BMW Σειρά 1 – To compact μικρομεσαίο

1

Οι δύο μικρότερες πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του εισαγωγικού μοντέλου στην γκάμα των Βαυαρών, έρχονται απαλλαγμένες από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας λόγω των χαμηλών ρύπων. Πιο συγκεκριμένα, οι 116d και 118d αποδίδουν

116 και 150 ίππους, αντίστοιχα, ενώ οι εκπομπές CO2 τους δεν ξεπερνούν τα 118 g/km στην περίπτωση της πρώτης και τα 120 g/km στην περίπτωση της ισχυρότερης 118d. Οι τιμές τους ορίζονται στις 28.200 € για την 116d και στις 37.800€ για την 118d.

Διάβασε εδώ την δοκιμή της βενζινοκίνητης BMW 118i

BMW Σειρά 2 Coupe – Το οδηγοκεντρικό coupe

2

Η νέα γενιά του οδηγοκεντρικού Coupe της BMW είναι εδώ και εκτός από εντυπωσιακή καταφέρνει να είναι και φιλική προς το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση 220d των 190 ίππων, εκτός από πολύ καλές επιδόσεις και οικονομία καυσίμου έχει να προσφέρει και το προνόμιο των μηδενικών Τελών Κυκλοφορίας χάρη στα μόλις 121 g/km CΟ2 που εκπέμπει. Το κόστος αυτής φτάνει τις 47.400 €.

Διάβασε εδώ την δοκιμή της.

BMW Σειρά 3 – Το οικογενειακό sedan

3

Το πιο διάσημο μοντέλο της BMW, η Σειρά 3, στην τελευταία της γενιά έρχεται με πληθώρα εκδόσεων που χρησιμοποιούν σύνολα βενζίνης και diesel, υβριδικά και μη, ενώ παράλληλα συνδυάζονται όχι μόνο με κίνηση στους πίσω τροχούς αλλά και σύστημα τετρακίνησης xDrive. Στην προκειμένη περίπτωση όμως επιλέξαμε την εισαγωγική plug-in hybrid έκδοση της «3άρας», την 320e,  η οποία φτάνει τους 204 ίππους σε απόδοση και παράλληλα δεν πληρώνει Τέλη χάρη στα μόλις 30 g/km CO2 που παράγει. Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοση φτάνει τις 50.550 €. Δες εδώ αναλυτικά στοιχεία για την συγκεκριμένη έκδοση.

BMW X1 – Το compact SUV

x1

Πρώτο SUV στην λίστα είναι η ολοκαίνουργια γενιά της BMW X1 και πιο συγκεκριμένα η plug-in υβριδική έκδοση 25e των 245 ίππων. Χάρη στον συνδυασμό ενός 1.500άρη βενζινοκινητήρα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ έχουμε ένα ευρύχωρο SUV το οποίο επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h σε κάτω από 7 sec, δεν πληρώνει Τέλη λόγω χαμηλών ρύπων και κοστίζει 50.760 €.

Διάβασε εδώ την δοκιμή της BMW X1 xDrive23d

BMW X3 – Το πολυτελές οικογενειακό SUV

x3

Αν και η X1 είναι κάτι παραπάνω από ικανή να υποστηρίξει τις ανάγκες μίας οικογένειας, θα δώσουμε τον τίτλο του premium οικογενειακού SUV στο μεγαλύτερο μοντέλο της σημερινής λίστας, την X3. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην plug-in hybrid έκδοση 30e, η οποία αποδίδει 292 ίππους και ταυτόχρονα εκπέμπει μόλις 45 g/km CO2, Κάτι που σημαίνει πως φυσικά και αυτή δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας. Το κόστος της συγκεκριμένης έκδοσης έχει οριστεί στις 69.800 €Δες εδώ αναλυτικά στοιχεία για την συγκεκριμένη έκδοση.

+1 BMW iX2 – Το ηλεκτρικό coupe SUV

x2

Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, η ορθή ορολογία σύμφωνα με την BMW είναι SAC (Sports Activity Coupé)και όχι SUV. Η iX2 αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στη γκάμα της βαυαρικής μάρκας μαζί με το θερμικό αδερφάκι της και έχει έρθει με σκοπό να ανατρέψει με το υπόβαθρο και τις τεχνολογικές της προδιαγραφές τα πάντα στην κλάση των premium compact SUV οχημάτων. Έχει μεγαλώσει, προσφέροντας 525 lt αποθηκευτικού χώρου, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί δυο ηλεκτροκινητήρες, έναν στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα, που συνδυαστικά αποδίδουν 230 kW/313 PS (συμπεριλαμβανομένου του στιγμιαίου boost) και ροπή 494 Nm. Η BMW iX2 xDrive30 επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 km/h σε 5,6’’ και φθάνει τα 180 km/h τελικής ταχύτητας. Η μπαταρία υψηλής τάσης των 64,8 kWh εξασφαλίζει αυτονομία 417 έως 449 km στον κύκλο WLTP. Φυσικά έχοντας μηδενικές εκπομπές CO2 δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας ενώ η τιμή της για την ελληνική αγορά έχει οριστεί στις 56.560 € πριν από την εφαρμογή της κρατικής επιδότησης. Δες εδώ αναλυτικά στοιχεία για την συγκεκριμένη έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...