Αστυνομία: Απολογισμός ατυχημάτων 2022 – Αυξήθηκαν τα νούμερα;

Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γνωστοποίησε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, περιλαμβάνοντας και τον τομέα της οδικής ασφάλειας

  • -
  • -

Το 2022 ανήκει στο παρελθόν και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που έφυγε. Στον τομέα τα οδικής ασφάλειας, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως είχαμε σημαντική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Μάλιστα, η έρευνα εμφανίζει στοιχεία από το 2015 έως και το 2022, συμπεριλαμβάνοντας τις χρονιές του 2020 και του 2021, που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού εφαρμόστηκαν ιδιαίτερα μέτρα που είχαν σαν αποτέλεσμα τη χαμηλότερη κυκλοφορία τους δρόμους.

Δείτε ακόμη: Πόλεμο θυμίζουν οι απώλειες στους δρόμους της Κρήτης! 

 

Η σύγκριση είναι εντυπωσιακή αν παρατηρήσουμε τα νούμερα ανάμεσα στο 2015 και σήμερα. Χαρακτηριστικά, διαπιστώνουμε μείωση της τάξεως του 20% στα θανατηφόρα ατυχήματα, 40% στα σοβαρά ατυχήματα, όταν το ποσοστό των βαριά τραυματιών έχει μειωθεί κατά 41%! Βέβαια, σε αυτό συμβάλλει η βελτίωση της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των αυτοκινήτων, αλλά και η βελτίωση του οδικού δικτύου. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μήνυμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...