Τέλος οι πωλήσεις θερμικών Hyundai - Σε ποια χώρα συμβαίνει ήδη;

Αυτή η απόφαση αφορά και τα μοντέλα που κάνουν χρήση plug-in τεχνολογίας!

  • -
  • -

Η Hyundai είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχει ως βασικό μέρος του στρατηγικού της πλάνου τον εξηλεκτρισμό. Ακολουθώντας αυτή τη λογική, σταμάτησε στη Νορβηγία την πώληση των μοντέλων της που διαθέτουν θερμικό κινητήρα, περιλαμβάνοντας και όσα κάνουν χρήση plug-in τεχνολογίας! Από φέτος, η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία θα πουλάει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στη σκανδιναβική χώρα! Η Νορβηγία είναι μία από τις χώρες που έχουν επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση και δεν είναι τυχαίο πως εδώ και αρκετό διάστημα είναι η πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Hyundai Ioniq 5 AWD 325 PS [video]

Οι Νορβηγοί δουλεύουν επάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο εδώ και αρκετά χρόνια, το οποίο θέλει έως το 2025 να μην πωλούνται μοντέλα με θερμικό κινητήρα. Πλέον, το ποσοστό των μοντέλων που δεν είναι ηλεκτρικά ή έστω plug-in είναι πάρα πολύ μικρό. Είναι χαρακτηριστικό, ότι πέρσι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών άγγιξαν το 64,5%! Συνολικά, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή το 80% των μοντέλων που κυκλοφορούν είναι ηλεκτρικά, εώ το 10% κατέχει plug-in hybrid, με μόλις το 4,5% να διαθέτει μοντέλα με κινητήρα βενζίνης ή πετρελαίου.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη για το νέο Hyundai Kona! 

Από το 2020 η Hyundai διαθέτει στη νορβηγική αγορά αποκλειστικά plug-in και ηλεκτρικά. Και για το 2023 έκανε ένα βήμα παραπάνω. Πλέον, θα προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, με δεδομένο το γεγονός πως η αγορά των PHEV είναι πολύ μικρή. Μάλιστα, από τα μοντέλα που πούλησε στη Νορβηγία συνολικά η Hyundai πέρσι, μόλις το 7% ήταν plug-in. Αυτή τη στιγμή, το Ioniq 5 είναι 5ο σε πωλήσεις στη σκανδιναβική χώρα, ενώ πλέον στη γκάμα της δίπλα στο Kona Electric αναμένεται να προστεθεί πολύ σύντομα και το Ioniq 6. Αυτή είναι η πρώτη χώρα στην οποία η Hyundai θα προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, την ώρα που η Volkswagen αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα για τη νορβηγική αγορά το 2024.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...