Οι Ταλιμπάν έφτιαξαν supercar – Κινείται κανονικά στο δρόμο [video]

To Mada 9 δημιουργήθηκε στο Αφγανιστάν, ανταγωνίζεται σε επιδόσεις τα κορυφαία supercars του πλανήτη και η εμφάνισή του, είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή.

  • -
  • -

Στον κόσμο της αυτοκίνησης, ο χώρος των supercars είναι ένα αρκετά… κλειστό club, καθώς εκεί βρίσκονται εδραιωμένοι, σοβαροί παίκτες. Κατασκευάζουν μερικά από τα πιο ψαγμένα τετράτροχα δημιουργήματα και απευθύνονται σε πλούσιους αγοραστές, με υψηλά standards αλλά και… μέτρo σύγκρισης, καθώς οι περισσότεροι έχουν περισσότερα από ένα. Όλα τα παραπάνω, δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχει χώρος για νέες εισόδους. Τρανό παράδειγμα οι… Ταλιμπάν, οι οποίοι κατασκεύασαν το Mada 9.

Από τους Ταλιμπάν με αγάπη!

Το supercar σχεδιάστηκε για να το οδηγούν διάφοροι ηγέτες του Αφγανιστάν, αλλά και ευκατάστατοι πολίτες. Εξελίσσεται εδώ και 5 χρόνια, ενώ το project στηρίχθηκε από το υπουργείο ψηφιακής ανάπτυξης και πληροφορικής, αλλά και από το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας της χώρας. Όπως οφείλει βάσει των προδιαγραφών του, η εμφάνιση του supercar είναι εντυπωσιακή.

Σε κάποια τμήματα του αμαξώματος θυμίζει αρκετά κάτι από… Bugatti Chiron, ενώ η γενικότερη σιλουέτα του είναι φαρδιά και χαμηλή, αφήνοντας ένα επιβλητικό ίχνος στο δρόμο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Κατάρ μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για την ώρα, τα στοιχεία παραμένουν κρυφά. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως πρόκειται για ένα κεντρομήχανο supercar, με ανάρτηση τύπου pushrod (με οριζόντια τοποθετημένα αμορτισέρ), ιδέα προερχόμενη από τη Formula 1.

Δείτε ακόμη: Το supercar από την Αλβανία με 1.800 άλογα

Έχει κατασκευαστεί από συνθετικά υλικά υψηλής αντοχής για κορυφαία ακαμψία και χαμηλό βάρος, ενώ η διαφορά του με πολλά άλλα supercars, hypercars ή… ultracars νέων εταιρειών, είναι ότι υπάρχει στην πραγματικότητα και κινείται κανονικά (έστω και με σωληνωτό πλαίσιο), όπως βλέπουμε στο παρακάτω video που προέρχεται από τους χιονισμένους δρόμους της Kabul, πρωτεύουσας του Αφγανιστάν.

Δείτε ακόμη: Ο Σπύρος Πανόπουλος άνοιξε τις παραγγελίες για το ελληνικό Chaos

Οι πιο παρατηρητικοί, θα διαπιστώσουν ότι προφανώς το αυτοκίνητο δεν είναι έτοιμο στο 100% του, κρίνοντας από λεπτομέρειες όπως τα πολύ μικρά φρένα (συμβατικές δαγκάνες, μικροί δίσκοι) που προφανώς δεν συνάδουν με το προφίλ και τις επιδόσεις που μπορεί να πετύχει ένα γνήσιο supercar.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...