Μπορεί να κάνει leasing αυτοκινήτου ένας νέος οδηγός;

Η μίσθωση αυτοκινήτου απευθύνεται σε όλους, τι γίνεται όμως αν ο ενδιαφερόμενος έχει λίγο καιρό το δίπλωμα στην κατοχή του; Μπορεί να κάνει leasing ή πρέπει να περιμένει;

  • -
  • -

Οι οδηγοί που στρέφονται στο leasing ως τρόπος απόκτησης του νέου τους αυτοκινήτου, είναι όλο και περισσότεροι. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι πολλαπλά, ενώ οι… διευκολύνσεις ακόμη περισσότερες, αφού δεν χρειάζεται να εκταμιευθεί ένα ποσό δεκάδων χιλιάδων ευρώ για να αγοραστεί ένα όχημα. Με ένα σταθερό, μηνιαίο μίσθωμα καλύπτονται όλα τα έξοδά του. Και λέγοντας «όλα», εννοούμε τόσο την κατοχή του, όσο και τη συντήρηση, αλλά και τα απρόοπτα (ζημιές, ατύχημα, κλοπή κλπ). Μοναδικό επιπλέον έξοδο, είναι το καύσιμο.

Ουσιαστικά, το leasing είναι μια πολύ ολοκληρωμένη υπηρεσία που ξεκίνησε από τον εταιρικό κλάδο. Σήμερα όμως, είναι πιο προσβάσιμο από ποτέ, καθώς μπορεί οποιοσδήποτε να αποκτήσει ένα νέο αυτοκίνητο με χρονομίσθωση. Ακόμη κι αν είναι ιδιώτης. Η επέκταση του leasing προς… όλες τις κατευθύνσεις, έχει μεγαλώσει πολύ το κοινό που απευθύνεται, άρα και το ενδιαφέρον του κόσμου. Πολλοί αδυνατούν ή δεν θέλουν να δώσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό για να αγοράσουν νέο αυτοκίνητο και προτιμούν να πληρώνουν σταθερό μίσθωμα, έχοντας το κεφάλι τους ήσυχο.

Γίνεται νέος οδηγός να χρησιμοποιεί αυτοκίνητο leasing

Τι συμβαίνει όμως, αν ο ενδιαφερόμενος είναι νέος οδηγός; Μπορεί να αποκτήσει όχημα με leasing ή θα πρέπει να περιμένει; Αρχικά, να πούμε ότι «νέοι οδηγοί» θεωρούνται όλοι οι νέοι κάτω των 23 ετών. Επίσης, ο ίδιος όρος αποδίδεται και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, που έχουν το δίπλωμα οδήγησης στην κατοχή τους για λιγότερο από έναν χρόνο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η «πόρτα» του leasing δεν κλείνει. Ακόμη και οι λιγότεροι έμπειροι μπορούν να αποκτήσουν όχημα με χρονομίσθωση στο όνομά τους ή να δηλωθούν ως οδηγοί σε ένα ήδη υπάρχον συμβόλαιο, πχ των γονέων τους.

Στην FlexCar, δηλώνεται ξεκάθαρα ότι οι νέοι οδηγοί δεν απορρίπτονται και μπορούν κανονικά να κάνουν χρήση της ευέλικτης υπηρεσίας που παρέχει η εταιρεία. Ο μοναδικός όρος, είναι η πληρωμή ενός έξτρα, μικρού ποσού ανά μήνα, μέχρι να συμπληρωθεί το 23ο έτος της ηλικίας. Τα επιπλέον χρήματα είναι ανάλογα με κάθε αυτοκίνητο, οπότε το νούμερο δεν είναι εφικτό να γίνει πιο συγκεκριμένο, όμως μιλάμε για ένα μικρό ποσοστό του μηνιαίου μισθώματος. Αυτό συμβαίνει για να καλυφθεί το έξοδο του επασφάλιστρου, ενός ποσού που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στους νέους οδηγούς.

Τα αυτοκίνητα της FlexCar συνοδεύονται έτσι κι αλλιώς από μεικτή ασφάλεια, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης του οχήματος δεν θα πληρώσει την επιδιόρθωση της ζημιάς ύστερα από ένα ατύχημα, ακόμη κι αν η υπαιτιότητα ήταν δική του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει το παραπάνω σε έναν νέο οδηγό, είναι να καταβάλλεται το επασφάλιστρο. Αυτό είναι και το μοναδικό επιπλέον έξοδο που προκύπτει στους νέους οδηγούς κατά τη χρήση ενός αυτοκινήτου leasing. Να τονίσουμε, ωστόσο, ότι το επασφάλιστρο είναι κάτι που έτσι κι αλλιώς πληρώνουν οι νεότεροι, ακόμη και στα ιδιόκτητα αυτοκίνητα. Άρα, δεν μιλάμε για ένα έξτρα ποσό που εμφανίζεται μόνο στον χώρο του leasing.

Αξίζει ένας νέος οδηγός να αποκτήσει αυτοκίνητο leasing;

Όλα τα αυτοκίνητα στον στόλο της FlexCar είναι σύγχρονα, καινούργια μοντέλα, με άριστο ιστορικό συντήρησης και με ελάχιστα χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι πληρούν τα πιο αυστηρά στάνταρντ ασφάλειας, τομέας που όλοι θα πρέπει να δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία.

Το παν για έναν νέο οδηγό είναι να χρησιμοποιεί ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο που δεν θα τον φέρει σε δύσκολη θέση, ούτε σε μια απρόοπτη κατάσταση. Η FlexCar καλύπτει ακόμη και το κόστος των ελαστικών, συνεπώς το όχημα θα είναι πάντα στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Έτσι, ένας νέος οδηγός θα έχει εμπιστοσύνη στο όχημα που οδηγεί, αφού όλες οι ανάγκες του αυτοκινήτου βρίσκονται μέσα στο μηνιαίο μίσθωμα.

Η FlexCar παρέχει ακόμη μια, απίστευτη ευελιξία: τη δυνατότητα αντικατάστασης αυτοκινήτου. Οι περισσότεροι νέοι οδηγοί χρειάζονται ένα μικρότερο αυτοκίνητο για να συνηθίσουν την ιδέα της οδήγησης. Να «εγκλιματιστούν» στο καθήκον τους, να μάθουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Άρα, μπορεί κάποιος να πάρει ένα μικρό αυτοκίνητο στην αρχή της «καριέρας» του σαν οδηγός και στη συνέχεια, όταν συνηθίσει τον ρόλο του πίσω από το τιμόνι, να το δώσει πίσω και να αποκτήσει ένα άλλο, πιθανότατα μεγαλύτερο, διαφορετικής κατηγορίας, που θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του και θα του αρέσει περισσότερο.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα διαθέσιμα αυτοκίνητα στον στόλο της FlexCar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...