Έρχεται το τελευταίο Renault με τον κωδικό RS!

Στην έκθεση του Τόκυο, η Renault θα παρουσιάσει μία ειδική έκδοση του Megane, που αναμένεται να είναι η τελευταία που συνοδεύεται από τον κωδικό RS…

  • -
  • -

To 2021 η Renault Sport μετονομάστηκε σε Alpine Cars, κάτι που ουσιαστικά σήμανε και το τέλος του φημισμένου λογότυπου RS, που μέχρι πρότινος κοσμούσε τις κορυφαίες εκδόσεις της γαλλικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, η Renault Ιαπωνίας γνωστοποίησε ότι στην έκθεση του Τόκυο που ανοίγει τις πύλες τις στις 13 Ιανουαρίου θα αποκαλύψει μία ειδική έκδοση του Renault Megane RS Trophy, που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις προδιαγραφές του δεν έχει υπάρξει, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποκαλείται Megane RS Ultime. Δεν θα είναι τόσο ακραίο και σκληροπυρηνικό όσο το Trophy-R, με τις αλλαγές να περιορίζονται στον σχεδιαστικά και αισθητικό τομέα. Οι ίδιες πληροφορίες θα αναφέρουν ότι θα φέρει τα μηχανικά μέρη του Alpine A110, κάτι που σημαίνει πως κάτω από το εμπρός καπό θα βρίσκεται ο 1.800άρης υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 300 ίππων, ενώ το κιβώτιο θα είναι το γνωστό αυτόματο των έξι σχέσεων της Renault.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Ford Focus ST - Renault Megane R.S. 

Θυμίζουμε, ότι η νεότερη γενιά του Megane δεν θα διατίθεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με το κλασσικό hatchback να έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover. Η τελευταία και προφανώς συλλεκτική έκδοση του Megane που θα φέρει το θρυλικό λογότυπο RS θα κοστίζει περισσότερα από 50.000 €, αλλά είναι προφανές ότι με την πάροδο του χρόνου η αξία που θα αποκτήσει, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ο τελευταίος των Μοϊκανών και ενός πραγματικού θρύλου της αυτοκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...