Οικογενειακό 4x4 με κάτω από 28.000 €: Dacia Duster ή Suzuki S-Cross;

Οι δύο πιο value for money επιλογές στην κατηγορία των τετρακίνητων οικογενειακών κοντράρονται για την ψήφο σας. Ψηφίστε αυτό που προτιμάτε.

  • -
  • -

Ότι πλέον υπάρχουν πάρα πολλά SUV στους καταλόγους των εταιρειών αυτοκινήτου, δεν σημαίνει ότι πολλαπλασιάστηκαν και οι 4x4 επιλογές. Τα συστήματα τετρακίνησης φαίνεται να θυσιάστηκαν στο βωμό της πολυτέλειας και του μοντέρνου design, με αποτέλεσμα τα ενδιαφέρον SUV μοντέλα με πραγματικές off-road ικανότητες να αποτελούν ακόμη σπάνιο είδος. Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη αρκετά οικογενειακά C-SUV που είναι διαθέσιμα με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το αρνητικό είναι ότι αυτές οι εκδόσεις συνήθως τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας και η τιμή τους τα καθιστά λιγότερο δημοφιλείς επιλογές.

Δείτε ακόμη: 10 SUV έως 25.000 € χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Φυσικά, χάρη σε κατασκευαστές όπως η Suzuki και η Dacia, υπάρχει λύση για όσους η τετρακίνηση αποτελεί απαραίτητο στοιχείο και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να διαθέσουν ένα μεγαλύτερο ποσό για την αγορά νέου αυτοκινήτου. Πρόκειται για δύο «τίμια» μοντέλα, τα οποία δίνουν έμφαση σε ουσιώδη χαρακτηριστικά όπως οι χώροι και η οικονομία και όχι στον περιττό εξοπλισμό που υπάρχει κυρίως για το “φαίνεσθαι”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε δύο εξαιρετικές τετρακίνητες επιλογές που θα ταιριάξουν άψογα στις ανάγκες ενός οικογενειάρχη και ταυτόχρονα κοστίζουν κάτω από 28.000 €. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό αν σκεφτούμε πως η πλειοψηφία των ανταγωνιστών τους στην κατηγορία δυσκολεύεται να πέσει κάτω από τις 30.000 € ακόμη και στην βασική έκδοση. Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για τα Dacia Duster και Suzuki S-Cross και στην συνέχεια ψηφίστε το τετρακίνητο C-SUV που προτιμάτε στο τέλος του άρθρου.

Τι έχει να προσφέρει το Dacia Duster;

duster

Το Dacia Duster καταφέρνει σε χαμηλή τιμή (26.310€) να δίνει μια ολοκληρωμένη λύση με χώρους και πάρα πολλές εκτός δρόμου ικανότητες. Η τετρακίνηση πλέον συνδυάζεται μόνο με τον τετρακύλινδρο turbodiesel των 1.5 λίτρων Blue dCi, στην απόδοση των 114 ίππων, ενώ οι βασικές εκδόσεις μπορεί να έχουν κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό, αλλά προβάλλουν το χαμηλό κόστος κτήσης (από 20.390 €). Στην πλουσιότερη έκδοση ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

Τι έχει να προσφέρει το Suzuki S-Cross;

s-cross

Στις 27.330 € βρίσκεται μια από τις πιο αξιόλογες επιλογές για κάποιον που ζητά C-SUV με τετρακίνηση. Πρόκειται για το Suzuki S-Cross στην τελευταία του γενιά, που συνδυάζει φρέσκια εμφάνιση και έναν άκρως αποδοτικό κινητήρα. Ο 1.4 Boosterjet βενζίνης των 1.4 λίτρων με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V αποδίδει 129 ίππους, πάει πακέτο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά, με την τετρακίνηση Allgrip. Δείτε εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...