Γιατί αυτό το Suzuki Jimny pick-up κοστίζει όσο ένα μεγάλο πολυτελές SUV;

Εμπνευσμένο από το Suzuki Samurai, το περιορισμένης παραγωγής Jimny έρχεται με 170 ίππους και ενισχυμένα off-road χαρακτηριστικά.

  • -
  • -

Το ότι το Suzuki Jimny έχει γίνει ανάρπαστο από την μέρα που πρωτο-κυκλοφόρησε, δεν αποτελεί μυστικό. Οι compact διαστάσεις του μαζί με τις εντυπωσιακές off-road ικανότητες δημιούργησαν ένα σύνολο που ήταν αδύνατο να του αντισταθείς. Πώς όμως κάνεις κάτι τόσο επιτυχημένο, ακόμη πιο ελκυστικό; Απλό! Του δίνεις λίγο άρωμα από έναν επίσης αγαπητό πρόγονο του, το Suzuki Samurai.

back

Με χώρο για αποσκευές και βελτιωμένα off-road χαρακτηριστικά

Τόση ώρα αναφερόμαστε στο δημιούργημα του ιταλικού βελτιωτικού οίκου Z.Mode, όπου μετέτρεψε ένα Jimny τελευταίας γενιάς στο απόλυτο off-road pick-up. Το Jimny Next όπως ονομάζεται, παίρνει όλα τα αυτά τα στοιχεία που τόσο αγαπήσαμε στο τελευταίο Jimny και προσθέτει μία εμφάνιση που παραπέμπει στο Samurai, αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 εκατοστά χάρη σε νέα ανάρτηση και ελαστικά, βελτιωμένους άξονες, προστασίες ποδιάς και νέα αντιστρεπτική.

back

Παράλληλα, κάτω από το καπό αν και συνεχίζει να βρίσκεται ο 1.500άρης 4κίλυνδρος που ήδη γνωρίζουμε από το απλό Jimny, εδώ έχει δεχθεί το δώρο της υπερτροφοδότησης με αποτέλεσμα η απόδοση να αγγίζει πλέον τους 170 ίππους και τα 270 Nm ροπής, έναντι των 102 ατμοσφαιρικών PS που βρίσκουμε στην έκδοση παραγωγής.

Σε άλλα νέα, ο ιταλικός οίκος έχει επίσης εμπλουτίσει το Jimny Next με Roll bar πίσω από τα καθίσματα για ακόμη καλύτερη ακαμψία, ζάντες 15 ιντσών και εξωτερική εισαγωγή αέρα. Οι γωνίες προσέγγισης πλέον αγγίζουν τα πολύ εντυπωσιακά νούμερα της τάξης των 51, 60 και 38 μοιρών, αντίστοιχα.

side

Δείτε ακόμη: Τα 5 στοιχεία που κάνουν τόσο αγαπητό το Suzuki Jimny

Κοστίζει όσο ένα μεγάλο πολυτελές SUV

Όλα τα παραπάνω όμως έρχονται και με το ανάλογο αντίτιμο, το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα «τσουχτερό». Πριν αναφέρουμε την τιμή να πούμε πως το Jimny Next θα παραχθεί σε μόλις 22 μονάδες, οπότε αποκτά και συλλεκτική αξία. Το κόστος απόκτησης; 62.222 €! Εσείς θα δίνατε τόσα για ένα Jimny;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...