BMW X1 2023: Οι φθηνότερες εκδόσεις βενζίνης και diesel

Το νέο SUV της BMW έχει έρθει στην Ελλάδα, με πλήρη γκάμα εκδόσεων, κορυφαία τεχνολογία και μεγάλους χώρους. Πόσο κοστίζουν οι πιο προσιτές προτάσεις;

  • -
  • -

H BMW X1 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της premium κατηγορίας. Από την πρώτη γενιά της, στεκόταν με επιτυχία ανάμεσα στην ποιότητα, τη σπορ αίσθηση στην οδήγηση, τους αποδοτικούς κινητήρες και τη μεγάλη ποικιλία σε εκδόσεις εξοπλισμού. Σήμερα, η νέα BMW X1 του 2023 είναι από τις σημαντικότερες νέες προσθήκες στην κατηγορία και χωρίς αμφιβολία, συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις βενζίνης, πετρελαίου, plug-in hybrid, ενώ σύντομα θα προστεθεί και η αμιγώς ηλεκτρική iX1.

Ποια είναι η φθηνότερη BMW X1;

Η πιο προσιτή έκδοση στην γκάμα της νέας BMW X1 2023 (U11) είναι η sDrive18i. Πρόκειται για την εισαγωγική έκδοση με βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων. Το turbo τρικύλινδρο σύνολο αποδίδει 136 ίππους και δεν συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες εκδόσεις που υιοθετούν ήπια υβριδική τεχνολογία. Επίσης, η μετάδοση της κίνησης γίνεται με στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο, αποκλειστικά στον εμπρός άξονα. Η τετρακίνηση xDrive δεν είναι διαθέσιμη με το συγκεκριμένο σύνολο. Η BMW X1 sDrive18i κοστίζει 38.450 € σύμφωνα με τον τελευταίο τιμοκατάλογο και δεν εμφανίζει ελλείψεις στον εξοπλισμό, καθώς διαθέτει τις κυρτές οθόνες του νέου BMW Live Cockpit, φώτα LED, ζάντες αλουμινίου και διάφορα άλλα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. Με περίπου 1.000 € περισσότερα, όμως, αγοράζεις την sDrive20i με τους 170 ίππους.

Ποια είναι η φθηνότερη diesel BMW X1;

Όσοι προτιμούν τη λύση του πετρελαιοκινητήρα, η BMW X1 είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις με diesel μοτέρ. Η φθηνότερη είναι η sDrive18d με turbodiesel κινητήρα 2.0 λίτρων. Αποδίδει 150 ίππους, εδώ όμως η αρχική τιμή βρίσκεται στις 49.250 €. Όπως και στην περίπτωση της βασικής βενζινοκίνητης έκδοσης, το αυτόματο κιβώτιο είναι στάνταρ, όμως δεν γίνεται να επιλέξει κανείς την τετρακίνηση xDrive με το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε την BMW X1 xDrive23d με diesel κινητήρα και τετρακίνηση

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται αποκλειστικά στον εμπρός άξονα. Σε περίπτωση που η τετρακίνηση είναι βασικό ζητούμενο, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να στραφεί στην ισχυρότερη έκδοση xDrive20d με ήπια υβριδική τεχνολογία. Η διαφορά τιμής είναι πολύ μικρή πάντως, καθώς η τετρακίνητη εκδοχή στοιχίζει 50.650 €. Δείτε εδώ τον πλήρη τιμοκατάλογο του μοντέλου, με πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό κάθε έκδοσης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...