Μπήκε ο πιο γρήγορος φορτιστής στην Ελλάδα - Πού βρίσκεται;

Την Κυριακή 18/12 ξεκίνησε η λειτουργία ενός ολοκαίνουριου φορτιστή, ο οποίος είναι με διαφορά ο πιο γρήγορος που έχουμε δει ποτέ στη χώρα μας. Τι ισχύ προσφέρει;

  • -
  • -

Ο πιο γρήγορος φορτιστής που έχει μπει ποτέ στην Ελλάδα ξεκίνησε τη λειτουργία του την Κυριακή 18/12. Η ισχύς του είναι τόσο μεγάλη που δίνει την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, όποιο μοντέλο κι αν έχουν.

Ο ταχυφορτιστής ανήκει στο δίκτυο της DEI blue και είναι ο πιο γρήγορος που έχει μπει ποτέ σε ελληνικό έδαφος. Η ισχύς του φτάνει τα 300 KW. Μέχρι πρότινος οι πιο γρήγοροι φορτιστές ήταν οι Superchargers της Tesla με μέγιστη ισχύ φόρτισης στα 250 KW, ενώ η επόμενη κατηγορία είναι οι φορτιστές των 180 KW που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της χώρας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/1f47fc8b454c05ebffa8c19b6532f7f3.jpg

Ο νέος φορτιστής έχει τοποθετηθεί στη λεωφόρο Αθηνών – Πειραιώς 86, στο εμπορικό κέντρο Top Parks. Η τοποθέτησή του συνοδεύτηκε από μία προσφορά της DEI blue, καθώς μέχρι και τα Χριστούγεννα η φόρτιση εκεί θα είναι δωρεάν. Εκτός από λόγους γνωριμίας με το κοινό, αυτή η κίνηση της DEI blue βοηθά και στην αξιοπιστία του φορτιστή, καθώς ο αυξημένος αριθμός φορτίσεων που θα γίνουν λειτουργεί ως δυνατό crash test.

Δείτε ακόμαΤι μετράμε σε KW και τι σε KWh στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Η ταχύτητα του φορτιστή είναι τόσο μεγάλη ώστε ακόμα και ένα αυτοκίνητο με μεγάλη μπαταρία μπορεί να τη γεμίσει σε πολύ λίγο χρόνο. Στις εικόνες βλέπουμε ένα Kia EV6 Long Range 2WD με τη μεγάλη μπαταρία των 77,4 KWh. Στην αρχή της φόρτισης το ποσοστό είναι 4%. Μόλις 20 λεπτά αργότερα, το ποσοστό έχει ανέβει στο 80%, με την ισχύ κάποια στιγμή να αγγίζει ακόμα και τα 223,7 KW.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f516518910b9936fcf02e401f0cccfff.jpg

Να σημειωθεί ότι θεωρητικά το Kia EV6 μπορεί να τραβήξει ρεύμα μέχρι και με 233 KW. Η ισχύς των 223,7 KW που «έπιασε» δείχνει ότι ο φορτιστής μπορούσε να ανεβάσει κι άλλο ταχύτητα, όμως περιοριζόταν από τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, το οποίο να σημειώσουμε ότι είναι από τα μοντέλα με την ταχύτερη φόρτιση.

Τα παραπάνω σημαίνουν μόνο ένα πράγμα. Αν μπουν τέτοιοι φορτιστές στους αυτοκινητόδρομους, θα λυθεί οριστικά το ζήτημα που έχουν αρκετοί όταν καλούνται να πραγματοποιήσουν μεγάλα ταξίδια.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από τον χρήστη Thomas Papapaschos στο πλαίσιο δοκιμών της Driving Academy για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ανέβηκαν στην ομάδα «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» του Facebook.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...