Tesla: Δωρεάν αναβάθμιση λόγω κατηγοριών για παραπλανητική διαφήμιση!

Για την αναβάθμιση του λογισμικού η Tesla είχε φτάσει να ζητάει ακόμη και 15.000 δολάρια. Δικαστήριο την ανάγκασε να το κάνει δωρεάν.

  • -
  • -

Προ ολίγων μηνών, η Tesla κατηγορήθηκε από ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια ότι προέβη σε ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τις λειτουργίες «Autopilot» και «Full Self-Driving» των οχημάτων της, οδηγώντας τους πελάτες να πιστεύουν ότι είναι πιο προηγμένες από ό,τι στην πραγματικότητα. Το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια (DMV) είχε αναφέρει ότι η εταιρεία παραβίασε το νόμο όταν «διέδωσε δηλώσεις που είναι αναληθείς ή παραπλανητικές».

tesla

Ο αυτόματος πιλότος και η υπόσχεση για πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα αποτελούν μεγάλο μέρος της υψηλής αποτίμησης της εταιρείας με έδρα το Όστιν του Τέξας. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητες αυτών των χαρακτηριστικών, λόγω των συνεχόμενων ατυχημάτων.

Η αμερικανική φίρμα έπρεπε από το 2016 να ενημερώσει το λογισμικό των αυτοκινήτων της, το οποίο αναφέρεται ως Hardware 3.0 ή FSD και εκτελεί τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης. Αρχικά, η Tesla πρόσφερε δωρεάν την αναβάθμιση, όμως, στη συνέχεια, κυκλοφόρησε το πακέτο συνδρομής «Full Self-Driving» έναντι 199$ το μήνα. Τον Ιανουάριο του 2022, αύξησε την τιμή της εφάπαξ πληρωμής της συνδρομητικής υπηρεσίας από 10.000 σε 12.000 δολάρια και τον Σεπτέμβριο την έφτασε στα 15.000 $.

tesla

Η τιμή του αμφιλεγόμενου FSD δεν παρέμεινε ποτέ σταθερή, ωστόσο, το σημαντικότερο είναι πως το σύστημα δεν παρέχει πραγματικά πλήρεις αυτόνομες δυνατότητες, όπως διαφήμιζε η εταιρεία του Elon Musk.

Ούτε δολάριο δεν θα δώσει ο πελάτης της Tesla για την αναβάθμιση

Πρόσφατα, δικαστήριο δικαίωσε πελάτη στην Ουάσιγκτον, υποχρεώνοντας την Tesla να αναβαθμίσει δωρεάν το λογισμικό για τις λειτουργίες αυτόνομης οδήγησης του αυτοκινήτου και να του επιτρέψει να ενσωματώσει το πρόγραμμα «Full Self-Driving» χωρίς κόστος, υποστηρίζοντας πως η εταιρεία τον παραπλάνησε.

tesla

Ο συγκεκριμένος πελάτης αγόρασε το Tesla Model 3, βασιζόμενος στη διαφήμιση της εταιρείας ότι τα νεότερα μοντέλα Model 3 διαθέτουν όλο το απαραίτητο υλικό για αυτόνομη οδήγηση. Στην πραγματικότητα όμως, η εγκατάσταση της λειτουργίας αυτόματης οδήγησης και η αναβάθμιση θα του κόστιζε 1.106 $, γεγονός που το δικαστήριο χαρακτήρισε «ψευδή διαφήμιση» δικαιώνοντας τον καταναλωτή.

Διαβάστε επίσης: Νέος σταθμός Tesla Superchargers στην Ελλάδα 

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε, πως η απόφαση αφορά έναν πελάτη και όχι όλους τους ιδιοκτήτες. Ο καταναλωτής βέβαια έδειξε τον δρόμο για τους υπόλοιπους κατόχους, κυρίως στις ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...