Νέοι Tesla Superchargers στην Ελλάδα! Δείτε πού βρίσκονται

Η Tesla επεκτείνει συνεχώς το δίκτυο των ταχυφορτιστών στη χώρα μας, τοποθετώντας 8 νέους Superchargers, αυτή τη φορά στη Θεσσαλία.

  • -
  • -

Την ώρα που οι υπόλοιποι μεγάλοι κατασκευαστές περιμένουν από την Ionity να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του δικτύου ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, η Tesla εμπλουτίζει συνεχώς το δικό της, κάνοντας τις μετακινήσεις των πελατών της ακόμη και πιο άνετες.

tesla

Το τελευταίο διάστημα, η αμερικανική εταιρεία δείχνει ιδιαίτερα δραστήρια στη χώρα μας, καθώς μετά την πρώτη έκθεση στην Αθήνα, είναι έτοιμη να εγκαινιάσει μια ακόμη εγκατάσταση Superchargers. Βρίσκεται στην περιοχή της Λάρισας και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο Fashion City Outlet, το οποίο απέχει μόλις 5 km από την εθνική οδό.

Ο νέος σταθμός αποτελείται από 8 Superchargers όπως αναφέρει η ομάδα Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα στο Facebook. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ομάδα, βλέπουμε τοποθετημένους τους 8 σταθμούς. Τα συνεργεία κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, ώστε το σημείο να καλύπτει τις προδιαγραφές της εταιρείας και από αισθητικής πλευράς.

tesla

Η νέα εγκατάσταση αναμένεται να δοθεί προς χρήση το επόμενο διάστημα. Τον ακριβή χρόνο έναρξης λειτουργίας θα τον ανακοινώσει η εταιρεία. Από την Αθήνα ο σταθμός στη Θεσσαλία έχει απόσταση 344 km και από τη Θεσσαλονίκη 162 km.  

Πόσους σταθμούς έχει στην Ελλάδα η Tesla

Η πρώτη τοποθεσία που επέλεξε η αμερικανική φίρμα ήταν το parking του εμπορικού κέντρου Golden Hall στην Αθήνα. Η μέγιστη ισχύς στην οποία μπορεί να φορτίσει ένα αυτοκίνητο της Tesla που θα συνδεθεί εκεί είναι τα 150 KW. Έκτοτε η Tesla δημιούργησε Superchargers σε δύο ακόμα σημεία. Αμφότερα βρίσκονται στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες κάποιου που θέλει να κάνει ταξίδι.

tesla

Ο ένας είναι στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου, δηλαδή στην Ολυμπία Οδό λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας, με τερματικά που βρίσκονται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η ισχύς φόρτισης εκεί είναι πολύ μεγαλύτερη από του Golden Hall και φτάνει τα 250 KW, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμα συντομότερους χρόνους φόρτισης.

Διαβάστε εδώ γιατί επικρατεί χάος στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Ο άλλος βρίσκεται στο ΣΕΑ Αταλάντης, δηλαδή στον αυτοκινητόδρομο «Νέα Οδός» και σε απόσταση 139 km από την Αθήνα. Φυσικά τα τερματικά βρίσκονται και στις δύο κατευθύνσεις, με την ισχύ φόρτισης να είναι και σε αυτή την περίπτωση 250 KW.

Πηγή – Φωτογραφίες: Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...