Δοκιμάσαμε 3 υβριδικά SUV - Δείτε ποιο ψηφίσατε

Τρία υβριδικά SUV ήταν αυτά που διεκδίκησαν την ψήφο σας, σε μία μάχη που είχε προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε ντέρμπι, όμως έγινε παράσταση για έναν. Ποιος ήταν αυτός;

  • -
  • -

Όλο και περισσότερα είναι τα μοντέλα που εφοδιάζονται με υβριδικά κινητήρια σύνολα, με τα SUV να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της στροφής για παραπάνω από έναν λόγους. Αφενός το μέγεθός τους προσφέρει τον απαιτούμενο χώρο για να μπουν τα επιπλέον εξαρτήματα, αφετέρου επειδή είναι μεγάλα, βαριά και με αυξημένες αεροδυναμικές αντιστάσεις έχουν υψηλότερη κατανάλωση αλλά και ρύπους.

Εκεί έρχονται να δώσουν τη λύση τα υβριδικά συστήματα καθώς κάνουν το αυτοκίνητο να απαιτεί λιγότερο καύσιμο, ειδικά σε αστικές συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα ρίχνουν τους ρύπους, ένα μέγεθος για το οποίο οι εταιρείες ενδιαφέρονται πάρα πολύ σοβαρά καθώς τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ιδιαίτερα αυστηρά και τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης, πολύ τσουχτερά.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8e43db61043eae4b27bbc7167641d643.jpg

Στην ψηφοφορία αυτή θέσαμε αντιμέτωπα τρία υβριδικά SUV που δοκιμάσαμε πρόσφατα, τα οποία προσεγγίζουν την υβριδική τεχνολογία με διαφορετικούς τρόπους. Αυτά τα μοντέλα ήταν τα Nissan Qashqai e-Power, Renault Austral και Toyota Corolla Cross.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/049c8c7eb4d4da04173cb587d2c8f239.jpg

Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Το Qashqai είναι αναγνωρισμένη αξία με πολλά χρόνια ιστορίας πίσω του, το Austral αποτελεί τη νεότερη άφιξη στον χώρο ενώ η Corolla Cross έχει το βαρύ όνομα της Toyota.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b996d5fb0cceb0ff39d99038eb3a64a0.JPG

Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για ντέρμπι, όμως το τελικό αποτέλεσμα απείχε. Συγκεκριμένα, η Toyota Corolla Cross διέλυσε τον ανταγωνισμό παίρνοντας το 64% των ψήφων, με το Renault Austral στη δεύτερη αλλά πολύ πιο πίσω κατακτώντας το 20% και το Qashqai τελευταίο μόλις με 16%.

Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμα αυτό που προτιμάτε, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Τα νούμερα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, αυτά ενδέχεται να αλλάξουν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...