Αλλάζουν όλα για τα φορτηγά στην Αθήνα – Δείτε αναλυτικά

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να λάβει μέτρα για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλάζοντας το ωράριο τροφοδοσίας.

  • -
  • -

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε την απόφαση να υποβληθεί αίτημα εφαρμογής νέου ωραρίου προς τους αρμόδιους φορείς για την απαγόρευση της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων μέσα στην ημέρα, με στόχο την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού που δημιουργείται στην Αθήνα από την τροφοδοσία των καταστημάτων, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε τροφοδοσία και όχι ασυδοσία, είμαστε ξεκάθαροι. Σε αυτή τη συζήτηση δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και χαμένοι».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία να προχωρήσει το αίτημα προς την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και προς κάθε άλλο αρμόδιο φορέα, με στόχο την αλλαγή του ωραρίου τροφοδοσίας και την εφαρμογή του από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί (21.00 – 09.00).

bakogiannis

«Η πρόταση μας δεν λειτουργεί τιμωρητικά, σε καμία περίπτωση. Εξασφαλίζει, ότι όλοι έχουν δικαιώματα» τόνισε ο Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «η Αθήνα δεν είναι αποθήκη. Ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων είναι μια δουλειά που μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όπως γίνεται σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής. Πρέπει, λοιπόν, να έχουμε μια καθαρή λύση. Να μην επιτρέπεται η φορτοεκφόρτωση από τις 9 το πρωί μέχρι τις 21.00 βράδυ» είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ποιος αποφασίζει για την πόλη

Αναφερόμενος στον…παραλογισμό που επικρατεί με τις αρμοδιότητες, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο Δήμος εισηγείται την αλλαγή, η Περιφέρεια Αττικής αποφασίζει για όλη την πόλη, ενώ ειδικά για το εμπορικό τρίγωνο αποφασίζει το υπουργείο. «Γι΄αυτό ακριβώς ξεκινάει ένας δημόσιος διάλογος, διότι έχουμε μια επίσημη θέση. Και πιστεύω ότι η Περιφέρεια θα συμφωνήσει μαζί μας» σημείωσε ο Δήμαρχος, για να προσθέσει ότι ο ίδιος έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη. «Εναπόκειται στο Υπουργείο να συμφωνήσει μαζί μας, ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα» κατέληξε.

Διαβάστε επίσηςΤα οχήματα που μπαίνουν ελεύθερα στον Δακτύλιο

Με απλά λόγια, στόχος είναι να μην μπορεί κανένα φορτηγό να κυκλοφορεί στο κέντρο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι και η πόλη να λειτουργεί πιο εύρυθμα. 

 

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...