Νέο Volkswagen ID.3: Πότε έρχεται - πόσο κάνει στη Γερμανία

Τη δεύτερη γενιά του ID.3 ετοιμάζει η Volkswagen, με τη γερμανική εταιρεία να ανακοινώνει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.

  • -
  • -

Το ID.3 είναι το σημαντικότερο ηλεκτρικό αλλά και ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα ανεξάρτητα από το καύσιμο στην ιστορία της γερμανικής μάρκας. Πρόκειται για το πρώτο που σχεδιάστηκε από την αρχή για να κινείται αποκλειστικά με ρεύμα, ενώ ήταν και εκείνο που ίδρυσε την οικογένεια  των ID μοντέλων, δηλαδή αυτή στην οποία εντάσσονται όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά που φέρουν το σήμα της Volkswagen.

Τώρα οι Γερμανοί έκαναν τις πρώτες ανακοινώσεις σχετικά με τη δεύτερη γενιά του ηλεκτρικού που ανήκει στην κατηγορία C. Γι’ αυτή δηλώνουν ότι έχουν λάβει υπόψιν τα σχόλια και τις αντιδράσεις του κοινού ώστε να προχωρήσουν στις ανάλογες βελτιώσεις. Επιπλέον, η Volkswagen αναφέρει ότι τόσο στην κατασκευή του όσο και στη μεταφορά από το εργοστάσιο μέχρι τον τελικό πελάτη, όλες οι διαδικασίες γίνονται με πολύ πιο βιώσιμο τρόπο.

Μέχρι σήμερα τα μοντέλα της οικογένειας ID έχουν πουλήσει πάνω από 500.000 μονάδες, ενώ στο μέλλον αναμένεται να ανέβουν σημαντικά τα ποσοστά των πωλήσεων. Αυτό θα κάνει τη Volkswagen να επεκτείνει την παραγωγή. Έτσι, ενώ το ID.3 αυτή τη στιγμή παράγεται σε δύο εργοστάσια, εκείνα στο Zwickau και στη Δρέσδη, στο μέλλον θα προστεθεί ακόμα ένα και μάλιστα ιστορικό, εκείνο του Wolfsburg.

vw-volkswagen-defteri-genia-esoteriko

Όσον αφορά τη νέα γενιά, οι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν αναβαθμισμένα υλικά, ενώ η σχεδίαση θα αποτελέσει εξέλιξη της σημερινής εικόνας που παρουσιάζει το μοντέλο. Επιπλέον, η σχεδίαση της δεύτερης γενιάς έχει γίνει με περισσότερη προσήλωση στην ποιότητα αλλά και στη βιωσιμότητα.

Δείτε ακόμαΤα ηλεκτρικά Volkswagen πουλάνε περισσότερο από όσο περίμενε η εταιρεία!

Φυσικά σε επίπεδο λογισμικού για το infotainment αναμένονται πάρα πολλές βελτιώσεις, ενώ η δυνατότητα αναβάθμισης μέσω internet (over the air) θεωρείται πλέον δεδομένη. Ακόμα, ο στάνταρντ εξοπλισμός θα είναι πιο πλούσιος, καθώς θα περιλαμβάνει οθόνη 12 ιντσών, αφαιρούμενο δάπεδο στον χώρο αποσκευών και κεντρική κονσόλα με δύο ποτηροθήκες.

vw-volkswagen-defteri-genia-pisw-piso

Η επίσημη παρουσίαση της δεύτερη γενιάς του ID.3 θα γίνει την άνοιξη του 2023, ωστόσο ήδη από την 1η Δεκεμβρίου στη Γερμανία μπορεί κάποιος να κάνει προπαραγγελία, επιλέγοντας ανάμεσα σε τέσσερις προκαθορισμένες εκδόσεις, τις Life, Business, Style και Max. Η τιμή έναρξης στη χώρα καταγωγής του μοντέλου είναι στα 43.995 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), χωρίς να υπολογίζεται η κρατική επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Volkswagen Γερμανίας σταματά να δέχεται παραγγελίες για την πρώτη γενιά. Από εδώ και πέρα όποιος παραγγείλει θα παραλάβει τη δεύτερη γενιά, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...