Toyota: Το ηλεκτρικό pick-up της δεν υπάρχει αλλά... ψηφίζεται ως το καλύτερο!

Είναι ποτέ δυνατόν ένα όχημα που δεν έχει καν παρουσιαστεί να λαμβάνει διακρίσεις; Στην περίπτωση της Toyota, τα απίθανα γίνονται πιθανά.

  • -
  • -

Η Toyota έχει πιστούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Κατέχει τα πρωτεία στις παγκόσμιες πωλήσεις και πρωταγωνιστεί στις έρευνες αξιοπιστίας. Τα μοντέλα της, γίνονται ανάρπαστα και συγκαταλέγονται στα πιο δημοφιλή, ακόμη και στην περίπτωση που δεν διατίθενται ακόμα!

Τρανό παράδειγμα το Tacoma EV, το ηλεκτρικό pick-up που είχε παρουσιαστεί ως πρωτότυπο πριν από 1 χρόνο περίπου. Παρότι δεν υπάρχει καμία νεότερη πληροφορία από τότε, το ηλεκτροκίνητο φορτηγάκι φαίνεται πως έχει κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση που στην ετήσια έρευνα EV Truck του Autolist.com, ψηφίστηκε το δεύτερο πιο δημοφιλές πίσω από το Ford F-150 Lightning.

tacoma ev

Το Lightning βρέθηκε στην κορυφή της λίστας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με το 24% των ερωτηθέντων να το επιλέγουν ως το κορυφαίο pick-up EV. Ακολούθησε το Toyota Tacoma EV με 20% και στην τρίτη θέση βρέθηκε το Tesla Cybertruck με 15%.

To Top 8 των δημοφιλών pick-up EV

  1. Ford F-150 Lightning
  2. Toyota Tacoma EV
  3. Tesla Cybertruck
  4. Chevrolet Silverado EV
  5. Ram 1500 Revolution
  6. GMC Sierra EV
  7. GMC Hummer EV
  8. Rivian R1T


Είναι αυτό το επόμενο ηλεκτρικό Hilux;  

Η δημοτικότητα του Tacoma EV προφανώς και αποτελεί σπουδαίο νέο για την Toyota, εάν η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει πραγματικά να το βάλει στην παραγωγή. Μέχρι στιγμής, οι Ιάπωνες δεν έχουν επιβεβαιώσει αν το concept έχει λάβει την έγκριση για να περάσει την πόρτα του εργοστασίου. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως θα το δούμε στους δρόμους στο εγγύς μέλλον, καθώς αποτελεί μέρος του σχεδίου του ομίλου για την πώληση αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2035 και κατ΄επέκταση την οριστική κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

tacoma ev

Διαβάστε επίσης: Τι έμαθε από την Tesla η Toyota και πώς αλλάζουν τα πλάνα

Το pick-up τεχνολογίας BEV, δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον προπομπό της μεθεπόμενης γενιάς του δημοφιλούς Hilux, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού λανσάρεται με την ονομασία Tacoma.

Πηγή: insideevs.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...