Hyundai Tucson Plug-in Hybrid: Το σύγχρονο οικογενειακό SUV

Με την προσθήκη του Plug-in Hybrid συστήματος μετάδοσης, το Tucson είναι το μόνο αποκλειστικά υβριδικό SUV, με τις περισσότερες επιλογές εξηλεκτρισμού στην κατηγορία του.

  • -
  • -

Σε μια εποχή που ο εξηλεκτρισμός και τα SUV μοντέλα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, η Hyundai δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης της θέσης της, ως απόλυτου κυρίαρχου και στους δύο τομείς. Και το νέο Tucson αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση. Στην 4η γενιά του, το Hyundai Tucson επαναπροσδιόρισε την παρουσία του στην κατηγορία των SUV, όντας ένα κορεατικό μοντέλο κατασκευασμένο σύμφωνα με την ευρωπαϊκή λογική και φιλοσοφία. Έχοντας παρατηρήσει προσεκτικά τις απαιτήσεις των καταναλωτών της Γηραιάς Ηπείρου και την στροφή προς τα premium προϊόντα, η Hyundai δημιούργησε ένα μεσαίο SUV ικανό να ξεχωρίσει, ενώ ειδικά η κορυφαία Plug-in Hybrid έκδοση του διεκδικεί τον τίτλο του ιδανικού σύγχρονου SUV.

Hyundai-Tucson-PHEV-adv-2

Ξεχωριστή σχεδίαση και κορυφαίες τεχνολογίες άνεσης

Το Hyundai Tucson τραβά την προσοχή σου πριν καν το οδηγήσεις και αυτό οφείλεται στο εντυπωσιακό design που διαθέτει τόσο εξωτερικά, όσο και στην καμπίνα του. Αποτελεί μία από τις κορυφαίες ενσαρκώσεις της φιλοσοφίας «Sensuous Sportiness». Όπως και οι άλλες εκδόσεις, έτσι και η Plug-in υβριδική έκδοση του Tucson ξεχωρίζει για την προοδευτική της σχεδίαση, ενσωματώνοντας ακμές, γωνίες και σχήματα καθώς και την υπογραφή των πρώτων στον κόσμο Parametric Hidden Lights. Η σχεδίαση περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό του Tucson Plug-in Hybrid στάνταρ προβολείς Full LED και ζάντες αλουμινίου 19’’.

Hyundai-Tucson-PHEV-adv-3

Μια σειρά από τεχνολογίες προσανατολισμένες στον άνθρωπο, όπως ο καινοτόμος κλιματισμός τριών ζωνών με πολυκατευθυντικούς αγωγούς, είτε οι φωνητικές εντολές για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, εξασφαλίζουν μια διαισθητική εμπειρία στον χρήστη. Από το εσωτερικό φυσικά δεν λείπουν και οι δύο οθόνες των 10,25”, μία σε ρόλο πίνακα οργάνων και μία για το infotainment. Στις υπηρεσίες τηλεματικής Hyundai BlueLink με τις οποίες έρχεται το Tucson Plug-in περιλαμβάνονται απομακρυσμένο κλείδωμα, έλεγχος λειτουργίας συστημάτων του αυτοκινήτου, έλεγχος εντοπισμού, συνέχιση πλοήγησης από το κινητό (Last Mile Navigation), ενσωμάτωση σημείων χάρτη από το iCalendar και πληροφορίες κοντινών σημείων στάθμευσης και φόρτισης.

Οι χρήστες BlueLink μπορούν επίσης να ελέγξουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του Tucson Plug-in Hybrid και να διαχειριστούν τις ρυθμίσεις φόρτισης μέσω της εφαρμογής. Από πλευράς συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, το SUV της κορεατικής μάρκας είναι εφοδιασμένο με ένα ολοκληρωμένο πακέτο λειτουργιών που περιλαμβάνονται κάτω από την ομπρέλα Hyundai SmartSense, και μάλιστα σε βαθμό πληρότητας που συναντάμε συνήθως σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Hyundai-Tucson-PHEV-adv-4

Το κορυφαίο SUV που μπορείς να αποκτήσεις

Το Tucson Plug-in Hybrid είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό και αποτελεσματικό σύστημα μετάδοσης, το οποίο βασίζεται στον 3ης γενιάς κινητήρα 1.6 T-GDi Smartstream των 180 ίππων. Αυτός ο κινητήρας συνδυάζεται με έναν ηλεκτρικό μοτέρ 66,9 kW με μέγιστη ροπή 304 Nm και μια μπαταρία πολυμερών λιθίου (Li-Po) 13,8 kWh. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 265 ίππους και τα 350 Nm, ενώ περνά μέσα από ένα ειδικό αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων (6AT), το οποίο ελέγχεται μέσω πλήκτρων, χωρίς παραδοσιακό λεβιέ.

Hyundai-Tucson-PHEV-adv-5

Το plug-in υβριδικό σύστημα του Tucson επιτρέπει μέγιστη οικονομία καυσίμου σε συνδυασμό με μεγάλη οδηγική απόλαυση. Όπως συμβαίνει με όλα τα υβριδικά οχήματα έτσι και στο Tucson Plug-in Hybrid όταν οι ταχύτητες είναι χαμηλές κινείται μόνο από τον ηλεκτροκινητήρα, με αποτέλεσμα την οδήγηση χωρίς θόρυβο και χωρίς κατανάλωση καυσίμου. Έτσι, προκύπτει η απίστευτη αλλά άκρως ρεαλιστική τιμή μέσης κατανάλωσης 1,38 lt/100 km!

Οι οδηγοί μπορούν επίσης, όποτε το θελήσουν να μετακινούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού, αξιοποιώντας μια καθαρά ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 60 χιλιόμετρα σε συνδυαστικό κύκλο και τα 70 km σε αστικό. Έτσι ο οδηγός μπορεί να κινείται με μηδαμινό κόστος στην καθημερινότητά του, και να απολαμβάνει τη μέγιστη απόδοση και την απεριόριστη αυτονομία στο ταξίδι.

Hyundai-Tucson-PHEV-adv-6

Παράλληλα, χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση της μπαταρίας στο δάπεδο, το Tucson Plug-in Hybrid δεν κάνει καμία θυσία σε ευρυχωρία, προσφέροντας άνεση και μεγάλο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών. Το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 558 λίτρα για αποσκευές με τα καθίσματα στην κανονική τους θέση, και τα 1.737 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Ικανό παντός εδάφους

Η τετρακίνηση HTRAC στο ολοκαίνουριο Tucson Plug-in Hybrid είναι στάνταρ, προσφέροντας όλα τα προνόμια που πρέπει να έχει κάθε πραγματικό SUV. O επιλογέας Terrain Mode φροντίζει ώστε οδηγός να είναι ασφαλής σε όλα τα εδάφη. Η τετρακίνηση HTRAC μπορεί να κατανέμει ροπή στους εμπρός και τους πίσω τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες πρόσφυσης και την κατάσταση οδήγησης, ενώ ο επιλογέας Terrain Mode βελτιστοποιεί την ισχύ, τη ροπή και το φρενάρισμα ανάλογα με τις οδικές συνθήκες που έχουν επιλεγεί από τον οδηγό

Hyundai-Tucson-PHEV-adv-7

Η προαιρετική ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση (ECS) χρησιμοποιεί τεχνολογία ενεργητικών αμορτισέρ για να παρέχει ευέλικτα χαρακτηριστικά οδήγησης, ανάλογα με τις συνθήκες και τις προτιμήσεις του οδηγού. Το ECS ελέγχει αυτόματα και συνεχώς τα αμορτισέρ για μεγιστοποίηση της άνεσης και των επιδόσεων. Ο οδηγός μπορεί επίσης να προσαρμόσει το ECS και τα χαρακτηριστικά του συστήματος διεύθυνσης επιλέγοντας Eco ή Sport Mode.

Το Hyundai Tucson βρίσκεται στην κορυφή, κι αυτό δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Είναι πιο πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ, με πλούσια υβριδική γκάμα και υπερπλήρες πακέτο εξοπλισμού. Στην Plug-in Hybrid μορφή του φτάνει σε ένα εντελώς νέο, υψηλότερο επίπεδο το οποίο συνδυάζει μέγιστη απόδοση και οικονομία, χωρίς τον παραμικρό συμβιβασμό. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Hyundai Tucson Plug-in Hybrid και διαμορφώστε εδώ το δικό σας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...