Volkswagen: «Θα έχουμε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό από το 2030»! Είναι δυνατόν;

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν πως τα πλήρως αυτόνομα οχήματα δεν πρόκειται να έρθουν σύντομα. Η VW όμως, λέει πως βρίσκεται κοντά.

  • -
  • -

Στις αρχές Νοεμβρίου, ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων και τεχνολογίας της Ford, Doug Field, είχε κάνει την εξής δήλωση: «Είναι πιο δύσκολο δημιουργήσεις ένα ρομποτικό όχημα ικανό να κινείται μόνο του μέσα στην πυκνή κίνηση της πόλης από το να στείλεις έναν άνθρωπο στο φεγγάρι». Με αυτή την πρόταση, θέλησε να πει πως είναι σχεδόν αδύνατο, να κυκλοφορήσει χωρίς οδηγό αυτοκίνητο στη «ζούγκλα» των πόλεων.

vw

Όμως λίγες εβδομάδες αργότερα, ο ισχυρός άνδρας της Volkswagen, Thomas Schafer, υποστήριξε πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα, μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας θα έχουν μετατραπεί σε γενική τάση, ξεκινώντας από τα επαγγελματικά. Γι' αυτό και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επενδύει τεράστια ποσά για την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Στόχος των Γερμανών είναι να προετοιμαστούν κατάλληλα μέχρι τότε, καθώς η αυτόνομη τεχνολογία θα ανοίξει νέους ορίζοντες στις εταιρείες, θα προκαλέσει ευκαιρίες και φυσικά θα φέρει μεγάλα κέρδη.

vw

«Η τεχνολογία είναι διαθέσιμη και ήδη σε Αμβούργο και Μόναχο κινούνται πιλοτικά ορισμένα αυτόνομα οχήματα. Το κόστος εξακολουθεί να είναι απαγορευτικό, αλλά επενδύουμε, καθώς είναι ανάγκη να αποδειχθεί πως το σύστημα χειρίζεται καλύτερα το αυτοκίνητο από τον άνθρωπο», είπε αρχικά ο CEO της VW.

Στη συνέχεια ανέπτυξε αναλυτικά τις προκλήσεις κατά το λανσάρισμα των αυτόνομων οχημάτων στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας, των συστημάτων κάμερας, των τσιπ, της κατανάλωσης ενέργειας και της ταχύτητας υπολογισμού, προσθέτοντας πως το αυτοκίνητο θα μετατραπεί στη μεγαλύτερη συσκευή συλλογής δεδομένων.

vw

Διαβάστε επίσης: Αυτόνομο SUV οδηγεί πιο καλά από κάθε άνθρωπο στην πόλη-χάος!

Σύμφωνα με τον Schäfer, οι εξελίξεις στην αυτόνομη τεχνολογία της VW θα οδηγηθούν από το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της. Αν η τεχνολογία εφαρμοστεί στα LCV και πετύχει, τότε θα μπορούσε εύκολα να μεταπηδήσει στα επιβατικά αυτοκίνητα.

Σε 8 χρόνια θέλει να λανσάρει το πρώτο αυτόνομο όχημα

Η Volkswagen επιβεβαίωσε ότι η ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας για τα μελλοντικά της μοντέλα θα συνεχιστεί σε συνεργασία με την Cariad, τη Bosch και την Horizon Robotics. Στόχος τους, είναι μέχρι το 2025 να έχουν δημιουργήσει μια αυτόνομη έκδοση παραγωγής του ID Buzz, που θα λειτουργεί ως αυτόνομο ρομποταξί και όχημα παράδοσης στο Αμβούργο.

vw

Μέχρι το 2030, το αυτοκίνητο και η υπηρεσία αυτόνομης μεταφοράς θα επεκταθούν σε 50 ευρωπαϊκές πόλεις και τη Βόρεια Αμερική, εφόσον λυθούν τα όποια θέματα με τη νομοθεσία κάθε κράτους και τελειοποιηθούν οι υποδομές που απαιτούνται για να μπορεί το όχημα να κυκλοφορήσει χωρίς οδηγό.

Πηγή: carscoops.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...