Υβριδικό SUV 1.5 204 ίππων, καίει 5,8 lt/100 km και έχει πορτ μπαγκάζ 585 lt - Ποιο είναι;

Είναι ηλεκτρικό αλλά... δε χρειάζεται φόρτιση, έχει διαστάσεις μεγάλου SUV με κατανάλωση supermini, ενώ το πορτ-μπαγκάζ του χωράει τα πάντα.

  • -
  • -

Τα SUV είναι η επιλογή των περισσότερων αγοραστών σήμερα, με πολλούς να θέλουν ένα μεγάλο μοντέλο ώστε να καλύπτουν όλες τις μεταφορικές ανάγκες τους, όμως τα μεγάλα αυτοκίνητα απαιτούν ισχυρούς κινητήρες και αυτό ανεβάζει την κατανάλωση. Ωστόσο, το σημερινό μοντέλο καταφέρνει και ξεφεύγει από αυτό τον κανόνα και μάλιστα κατά πολύ. Παρ’ ότι ανήκει στα D-SUV ο κινητήρας του είναι μόλις 1.500 cc, όμως αυτό είναι μόνο ένα από τα όπλα που έχει για να μειώσει κατανάλωση και ρύπους.

Το βασικότερο είναι ότι η κίνησή του γίνεται αμιγώς ηλεκτρικά, με τον βενζινοκινητήρα να παίζει μόνο το ρόλο γεννήτριας ώστε να φορτίζεται η μπαταρία. Με αυτόν τον τρόπο ο οδηγός έχει στα χέρια του ένα αυτοκίνητo με την ησυχία, τη δύναμη και τη γραμμικότητα που χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ ταυτόχρονα δε χρειάζεται να τον απασχολούν ζητήματα όπως το αυξημένο βάρος, η αυτονομία της μπαταρίας και η φόρτιση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/73cebb9ad952d4a248b4cb97cf4bd375.jpg

Πέρα από το θέμα της κατανάλωσης, το SUV στο οποίο αναφερόμαστε έχει πολύ μεγάλους χώρους για όλη την οικογένεια, με το πορτ-μπαγκάζ να ξεχωρίζει καθώς έχει χωρητικότητα που αγγίζει τα 585 λίτρα. Αυτό σημαίνει ότι θα χωρέσει τα πάντα οπότε δε θα χρειαστεί να διαλέξετε τι θα πάρετε μαζί σας στις εκδρομές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8796085a9202d61c840956b6d99809f2.jpg

Το αυτοκίνητο στο οποίο αναφερόμαστε είναι το Nissan X-Trail στην έκδοση e-Power. Σε αυτήν ο ηλεκτροκινητήρας που κινεί τους μπροστινούς τροχούς έχει 204 ίππους και 330 Nm ροπή, με αποτέλεσμα το 0-100 km/h να πραγματοποιείται σε 8,0 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε 131 g/km.

Η τιμή του X-Trail με το σύστημα κίνησης e-Power ξεκινά από 40.990 ευρώ, χάρη στην πιο πρόσφατη προωθητική ενέργεια της μάρκας. Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την συγκεκριμένη έκδοση, ενώ κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τα αντίστοιχα στοιχεία και για την υπόλοιπη γκάμα του ιαπωνικού SUV.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...