Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Ποιο σημειώνει τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο;

Υπάρχει ένα ηλεκτρικό SUV που πολλά συμβατικά μοντέλα θα… ζήλευαν τη ζήτηση που έχει από τον κόσμο. Ποιο είναι το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις ηλεκτρικό μοντέλο;

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να κατακτούν ένα ικανό μερίδιο αγοράς στις πωλήσεις της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η EV Volume, η μεγαλύτερη αγορά για τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι η κινεζική και πίσω της, βρίσκεται η Ευρώπη. Στην τρίτη θέση έχουμε ΗΠΑ και Καναδά, όμως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού οι πωλήσεις των EV είναι σαφώς μειωμένες.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις

Εξετάζοντας τα στοιχεία της EV Volume, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πουλάει περισσότερο, σε όλο τον πλανήτη, είναι το Tesla Model Y. Η Tesla μάλιστα έχει και τη δεύτερη θέση της κορυφής, με το επίσης πολύ δημοφιλές Model 3.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το Tesla Model Y Performance των 480 ίππων

Η απόφαση της αμερικάνικης φίρμας να παρουσιάσει πιο προσιτά μοντέλα από τα μεγάλα Model S και Model X αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη, ειδικά στην περίπτωση του Model Y που συνδυάζει όλα τα καλά στοιχεία που γνωρίσαμε από το Model 3, αλλά με SUV χαρακτηριστικά. Μιλώντας με αριθμούς, το Tesla Model Y κατάφερε να πουλήσει 315.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Το αντίστοιχο νούμερο για το Model 3 ήταν 219.000 μονάδες!

Η προτίμηση των Ευρωπαίων αγοραστών

Στην Ευρώπη, το πρώτο εξάμηνο του 2022 πουλήθηκαν κάπου στα 1.160.000 ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά αυτοκίνητα. Η κατηγορία των επαναφορτιζόμενων συμπεριλαμβάνει τόσο τα αμιγώς ηλεκτρικά, όσο και εκείνα που φορτίζουν μεν, αλλά έχουν και κινητήρα εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με την EV Volume οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 9% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα, πέρυσι. To πιο δημοφιλές ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ήταν το Volkswagen ID.4.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...