Τέλος τα προνόμια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Δεύτερη χώρα ξεκινάει τους φόρους!

Μια ακόμα χώρα της Ευρώπης ξεκινάει να επιβάλλει φόρους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία μέχρι πρότινος είχαν απαλλαγή.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης ισχύει ένα ευνοϊκότερο φορολογικό καθεστώς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με σκοπό να προωθηθεί η νέα αυτή τεχνολογία. Ωστόσο, όπως είναι λογικό, αυτό δεν θα ισχύει για πάντα. Στην Αγγλία λοιπόν, από το 2025 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα πληρώνουν κανονικά τον ειδικό φόρο VED, ο οποίος επιβάλλεται σχεδόν σε όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα που χρησιμοποιούν τους δημόσιους δρόμους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Αγγλίας, με αυτό τον τρόπο το φορολογικό σύστημα γύρω από τα αυτοκίνητα θα είναι πιο δίκαιο για όλους. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «όλοι οι οδηγοί θα ξεκινήσουν να πληρώνουν ένα δίκαιο μερίδιο του VED», ενώ το κράτος από την πλευρά του θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό την ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης, κάτι που θα κάνει τη ζωή των κατόχων ηλεκτροκίνητων μοντέλων πολύ πιο εύκολη. Ο φόρος VED «μεταφράζεται» σε 165 λίρες ετησίως.

Να πούμε ότι η Αγγλία, δεν είναι η μοναδική χώρα που ξεκίνησε την επιβολή διάφορων φόρων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχει προηγηθεί η Νορβηγία, η χώρα με την απόλυτη πρωτιά αναφορικά με τις πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων, η οποία δεν δίστασε να εφαρμόσει ακόμη και φορολογική κλίμακα για το… βάρος τους! Δείτε περισσότερα εδώ.

Έρχεται και φόρος παροχής σε είδος για τα εταιρικά ηλεκτρικά

Στην Αγγλία, εκτός από τον φόρο VED, θα έρθει και φόρος παροχών σε είδος για τα εταιρικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα, θα αυξηθεί στο 3% και θα φτάσει έως και το 5% μέχρι το 2027. Φυσικά ήδη ξεκίνησαν αντιδράσεις στην Αγγλία για τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς διάφορα σωματεία αντιπροσώπων αυτοκινήτων χαρακτηρίζουν την επιβολή του φόρου ως «πισωγύρισμα» και ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προώθηση των φιλικότερων προς το περιβάλλον μοντέλων. Άλλοι, πάλι, θεωρούν ότι είναι απολύτως δίκαιο, καθώς τα ηλεκτρικά μοντέλα χρησιμοποιούν το ίδιο οδικό δίκτυο με τα θερμικά αυτοκίνητα και θα πρέπει να συνεισφέρουν στη συντήρησή του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...