Toyota Corolla Cross: Δες πως τα πήγε στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP [Video]

Το νέο οικογενειακό SUV της Toyota πέρασε από τις δοκιμασίες του Euro NCAP και τα αποτελέσματα δείχνουν άκρως ενθαρρυντικά.

  • -
  • -

Μία νέα φουρνιά μοντέλων αξιολόγησε ο οργανισμός Euro NCAP, με τη λίστα να περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα ονόματα. Μεταξύ αυτών και το πολυσυζητημένο Toyota Corolla Cross, το νέο μεσαίο οικογενειακό SUV που σκοπεύει να ταράξει τα νερά σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία. Το αποκλειστικά πλήρως υβριδικό C-SUV έχει κάνει μία εξαιρετική αρχή, αφήνοντας μας πολύ θετικές εντυπώσεις στην πρώτη μας επαφή μαζί του στην Βαρκελώνη και τώρα συνεχίζει, καταφέρνοντας να αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστεριών, στις απαιτητικές δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP.

front

Τι ποσοστό πέτυχε το Toyota Corolla Cross σε κάθε κατηγορία;

Σε γενικές γραμμές, το Toyota Corolla Cross κατέγραψε υψηλή βαθμολογία και στους τέσσερις τομείς του οργανισμού. Συγκεκριμένα:

  • Στην προστασία ενήλικων επιβατών πέτυχε 85% με καλά αποτελέσματα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η προστασία μεταξύ των εμπρός επιβατών καθώς εκεί εντοπίστηκε η μοναδική χαμηλή επίδοση.
  • Στην προστασία ανήλικων επιβατών πέτυχε 83% με μία συνολικά καλή επίδοση.
  • Στην προστασία πεζών πέτυχε 87%, την υψηλότερη βαθμολογία ολόκληρου του τεστ.
  • Στα συστήματα ασφαλείας πέτυχε 82%, με την πλειοψηφία των δοκιμών να βρίσκονται σε καλά επίπεδα, εκτός της υποβοήθησης ταχύτητας όπου βρίσκεται πιο χαμηλά.


side

Θυμίζουμε πως το νέο Toyota Corolla Cross κινείται αποκλειστικά από ένα 2λιτρο πλήρως υβριδικό κινητήριο σύνολο 197 ίππων το οποίο συνδυάζεται με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις που διατίθενται στην Ελλάδα, τι περιέχουν και φυσικά πόσο κοστίζουν.

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...