Premium γερμανικό, οικογενειακό SUV με 150 ίππους και τιμή 33.900 € - Ποιο είναι;

Μοντέλο της κατηγορίας C-SUV με χαμηλό κόστος κτήσης, αλλά υψηλά ποσοστά ποιότητας και πολυτέλειας.

  • -
  • -

Μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού προτιμά premium μοντέλα, ειδικά στην κατηγορία των SUV. Η σιγουριά πως οδηγείς μια κορυφαία λύση, το κύρος της εταιρείας και η μεταπωλητική αξία που συνεπάγεται αυτό, είναι θετικά στοιχεία που προσελκύουν πολλούς. Αυτό έχει κάνει πολλούς κατασκευαστές να στρέψουν την προσοχή τους προς αυτή την πλευρά, και έχει αυξήσει τον ανταγωνισμό για τους εδραιωμένους premium κατασκευαστές, οι οποίοι δεν έχουν καμία δικαιολογία. Πρέπει να προσφέρουν κορυφαία προϊόντα σε ποιότητα και πολυτέλεια, για να διατηρήσουν τη θέση τους.

Μια τέτοια περίπτωση έχουμε στο σημερινό αυτοκίνητο που διαλέξαμε για εσάς! Αν και η μάρκα του συνεπάγεται του κύρους και της κορυφαίας μεταπωλητικής αξίας, η τιμή αγοράς του δεν είναι απαγορευτική. Μάλιστα, ανταγωνίζεται ακόμη και SUV αντίστοιχων διαστάσεων που δεν ανήκουν σε premium κατασκευαστή! Με 33.900 € που «ανοίγει» ο τιμοκατάλογος, βρίσκεσαι μέσα στην πλειοψηφία των οικογενειακών SUV έχοντας όμως στα χέρια σου ένα premium μοντέλο με βαρύ όνομα και 150 ίππους.

Μιλάμε για το Audi Q3, ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του που αυτή τη στιγμή, διανύει τη δεύτερη γενιά του. Πληρέστερο και πιο τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ, το C-SUV της Audi με τον τετρακύλινδρο turbo βενζίνης 1.5 TFSI αποδίδει 150 ίππους που φτάνουν και περισσεύουν για τις απαιτήσεις του μέσου αγοραστή. Η βασική έκδοση χρησιμοποιεί χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων για τη μετάδοση της κίνησης στους εμπρός τροχούς.

Ψηλότερα, στις 37.900 €, υπάρχει η επόμενη έκδοση Advanced που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και αυτόματο κιβώτιο S-Tronic διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ στις 41.900 € υπάρχει η έκδοση S-Line που προσθέτει σπορ παρουσιαστικό και περισσότερο εξοπλισμό. Η τιμή μπορεί να ξεφεύγει από τις 33.900 € της βασικής έκδοσης, όμως μαζί με το κιβώτιο S-Tronic έχουμε και ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V που συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης.

Αν ωστόσο, το ζητούμενο είναι η υψηλή απόδοση των 245 ίππων, υπάρχει το Plug-In Hybrid Audi Q3 με τον κωδικό 45 TFSI e που συνδυάζει έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο συνδυασμός αποδίδει 245 ίππους, αλλά η κατανάλωση βενζίνης είναι σαφώς λιγότερη ή και μηδενική, χάρη στην αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία των 52 χιλιομέτρων. Στα συν, ότι απαλλάσσεται πλήρως από τα τέλη κυκλοφορίας. Να τονίσουμε, ότι όλες οι εκδόσεις εκτός της βασικής των 33.900 €, συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S-Tronic και επιπλέον, ως γνήσιο Audi, διατίθεται σε εκδόσεις με τετρακίνηση quattro.

Δείτε εδώ τεχνικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό για όλη την γκάμα του Audi Q3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...