Renault E-Tech Range: Απόκτησε το υβριδικό που σου ταιριάζει με δέσμευση τιμής!

Η σύγχρονη τεχνολογία E-Tech της Renault προσφέρει μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία αλλά και οδηγική απόλαυση.

  • -
  • -

Η υβριδική τεχνολογία Renault E-Tech καταφέρνει να συνδυάσει την απαράμιλλη οικονομία με τις επιδόσεις και την οδηγική ευχαρίστηση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία που βασίζεται σε 150 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έδωσε την δυνατότητα στην γαλλική μάρκα να εξελίξει δύο τύπους υβριδισμού, E-Tech και E-Tech Plug-in.

E-Tech: Υβριδική τεχνολογία για οικονομία και επιδόσεις

Χάρη στην υβριδική τεχνολογία E-Tech, μπορείτε να πραγματοποιείτε έως και το 80% των αστικών σας μετακινήσεων αμιγώς ηλεκτρικά, εκμεταλλευόμενοι και το πλεονέκτημα της 100% ηλεκτρικής εκκίνησης.

renault_clio_renault_captur

Η κατανάλωση μπορεί να μειωθεί έως και 40% σε σχέση με τα συμβατικά κινητήρια σύνολα, σε συνθήκες αστικών μετακινήσεων, ενώ χάρη στην άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα οι επιταχύνσεις είναι εντυπωσιακές. Ως αποτέλεσμα τα επίπεδα οδηγικής ευχαρίστησης είναι υψηλά, συνδυασμένα με ασυνήθιστα χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου.

Πώς επιτυγχάνετε όμως αυτός ο αξιοθαύμαστος συνδυασμός; Το κινητήριο σύνολο E-Tech αποτελείται από τρεις κινητήρες (έναν θερμικό και δύο ηλεκτροκινητήρες) και ένα προηγμένο multi-mode κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κύριος ηλεκτροκινητήρας είναι εκείνος που κινεί το όχημα όταν η μπαταρία διαθέτει απόθεμα ενέργειας και οι απαιτήσεις ισχύος δεν είναι μεγάλες. Το μοτέρ βενζίνης αναλαμβάνει δράση όταν ο συσσωρευτής αδειάζει ή όταν ο οδηγός πατήσει βαθύτερα το δεξί πεντάλ και εναλλάσσονται μεταξύ τους για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου. Ο μικρότερος ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει την εκκίνηση του μοτέρ εσωτερικής καύσης και επίσης, όταν το τελευταίο λειτουργεί, βοηθά στις αλλαγές ταχυτήτων.

tech

Πώς γίνεται αυτό; Είναι απλό. Η Renault επέλεξε να εφοδιάσει τα μοντέλα που χρησιμοποιούν τεχνολογία E-Tech με ένα ασυγχρόνιστο σασμάν, δηλαδή χωρίς συγχρονιζέ. Αυτό σημαίνει ότι για την αλλαγή των σχέσεων ο κινητήρας θα πρέπει να «ισοφαρίσει» τις στροφές του με τις στροφές του σασμάν για να επιτευχθεί η αλλαγή και ο μικρός ηλεκτροκινητήρας των 20 ίππων, κάνει ακριβώς αυτό. Τυπικά το κιβώτιο έχει τέσσερις φυσικές σχέσεις, ωστόσο χρησιμοποιείται ένας μειωτήρας δύο ταχυτήτων με αποτέλεσμα να υπάρχουν τελικά οκτώ σχέσεις μετάδοσης που επιλέγονται με βάση τις συνθήκες.

Γκάμα E-Tech: Μοντέλα από τις πιο hot κατηγορίες της αγοράς

Στην άκρως ανταγωνιστική αγορά αυτοκινήτου σήμερα, οι κατηγορίες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ξεκάθαρες και η Renault φρόντισε ώστε οι προτάσεις της να είναι απλά κορυφαίες.

Renault Clio E-Tech

clio

Στο segment με τις κορυφαίες πωλήσεις, αυτό των supermini, η Renault προσφέρει το best-seller Clio. Ένα μοντέλο που έχει εξελιχθεί μέσα στις δεκαετίες έτσι ώστε να γίνει η απόλυτη επιλογή στα supermini. Εκτός από την πλούσια γκάμα θερμικών συνόλων, το Clio προσφέρεται και με full hybrid σύστημα κίνησης.

back

Η υβριδική πρόταση της Renault δεν ακολουθεί την πεπατημένη και βρίσκει στο κέντρο του στόχου με την πρώτη προσπάθεια, έχοντας τεχνολογία που προέρχεται από τη Formula 1 και ένα καθόλου διψασμένο για καύσιμο κινητήριο σύνολο 140 ίππων. To Clio στην υβριδική έκδοση E-Tech απευθύνεται σε ένα κοινό που ζητά το καλύτερο υβριδικό σύστημα της αγοράς, για να πετυχαίνει κορυφαία οικονομία και ευκολία μετακίνησης, χωρίς συμβιβασμούς σε αμεσότητα και οδηγική απόλαυση.

Renault Captur E-Tech & E-Tech Plug-in

captur

Η δημοφιλέστερη κατηγορία της αγοράς, αυτή των compact crossover, δεν είναι απλή υπόθεση για την Renault. Γι’ αυτό και εκτός από την πλούσια γκάμα κινητήρων, το Captur προσφέρει και μία ολοκληρωμένη γκάμα υβριδικών συνόλων.

side

Οι αγοραστές έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε mild hybrid, full hybrid αλλά και plug-in hybrid σύνολα, απόδοσης 140, 145 και 160 ίππων, αντίστοιχα. Πρόκειται για το μοναδικό B-SUV που διατίθεται και με τις τρεις επιλογές, έχοντας έτσι από μία πρόταση κυριολεκτικά για όλα τα γούστα. Το Captur E-Tech των 145 ίππων μπορεί να κινηθεί μέσα στην πόλη αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια σε ποσοστό έως και 80%, ενώ το κορυφαίο E-Tech Plug-in των 160 ίππων, με ηλεκτρική αυτονομία 65 km, μπορεί να χαρίσει ξένοιαστες μετακινήσεις χωρίς να καταναλώσει ούτε σταγόνα καυσίμου.

Renault Arkana E-Tech

arkana

Το νέο Renault Arkana ξεχωρίζει για τη σχεδιαστική του διαφορετικότητα. Η γαλλική εταιρεία εφάρμοσε την κουπέ φιλοσοφία σε ένα SUV αμάξωμα, και το αποτέλεσμα αναμφίβολα την δικαιώνει. Φυσικά, από την γκάμα του δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αποδοτικά, υβριδικά σύνολα mild hybrid και E-Tech, που κάνουν το τελικό αποτέλεσμα τόσο ολοκληρωμένο.

arkana

Ένα εντυπωσιακό SUV που είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο και ταυτόχρονα ζητά ελάχιστα από τον οδηγό του. Είτε με 140 ίππους στην mild hybrid μορφή του, είτε με 145 ως πλήρως υβριδικό με την τεχνολογία E-Tech, το Arkana προσφέρει αξιοσέβαστες επιδόσεις και ασυναγώνιστη οικονομία, ανεξαρτήτως έκδοσης. Με κατανάλωση που φτάνει έως και κάτω από τα 5 lt/100 km και χαμηλές εκπομπές CO2 που το απαλλάσσουν και από το άγχος των Τελών Κυκλοφορίας. Κάτι που, άλλωστε, ισχύει για όλα τα μοντέλα E-Tech της Renault.

Αποκτήστε το ιδανικό Renault, χωρίς καμία αμφιβολία για την τιμή του

Η Renault, αντιλαμβανόμενη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του αυτοκινήτου, καινοτομεί και κάνει την απόκτηση του επόμενου αυτοκινήτου σας, ακόμα πιο εύκολη. Με το πρόγραμμα Δέσμευση Τιμής είστε σίγουροι ότι η λιανική τιμή του αυτοκινήτου που παραγγέλνετε σήμερα θα παραμείνει ίδια και τη στιγμή που θα το παραλάβετε.

Το πρόγραμμα ισχύει για περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων για όλα τα μοντέλα της Renault, βενζίνης, πετρελαίου, LPG και υβριδικά. Ό,τι κι αν επιθυμείτε, το εξουσιοδοτημένο δίκτυο Renault σας περιμένει να γνωρίσετε από κοντά την πιο σύγχρονη γκάμα μοντέλων και να αποκτήσετε το αγαπημένο σας Renault από 177 €/μήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...