Video: Το νέο Toyota GR Yaris Rally2 με τον... παλιό Juha Kankkunen στο τιμόνι

Το μεγάλο αφεντικό και φαν του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Akio Toyoda αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο Toyota GR Yaris Rally2 στα πλαίσια του ιαπωνικού ράλι.

  • -
  • -

Με αφορμή το ιαπωνικό ράλι το οποίο διεξήχθη το περασμένο τριήμερο, 11-13 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η Toyota αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο Toyota GR Yaris προδιαγραφών Rally2. Πλέον η ιαπωνική μάρκα έχει τον δικό της διεκδικητή για την διάσημη κατηγορία που στέκεται ακριβώς κάτω από τα κορυφαία υβριδικά Rally1, τον οποίο και εξέλισσε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο.

front

Το Toyota GR Yaris Rally2 έρχεται να σταθεί απέναντι στις αντίστοιχες κατασκευές των Hyundai, Skoda, Ford, Citroen και Volkswagen, με ένα εκτενές πρόγραμμα δοκιμών και τελικών ρυθμίσεων να είναι ήδη δρομολογημένο για το 2023. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το πότε το νέο αυτό Yaris θα είναι διαθέσιμο για αγορά από ιδιώτες.

Για την επίδειξη των ικανοτήτων αυτού του νέου αγωνιστικού φρόντισε ο ένας και μοναδικός, Juha Kankkunen, ο οποίος οδήγησε το GR Yaris Rally2 στην υπερειδική Okazaki City. Στα πλαίσια της παρουσίασης του μοντέλου, η Toyota βρήκε την ευκαιρία να δείξει στο κοινό και το υδρογονοκίνητο GR Yaris, το οποίο οδήγησε ο θρύλος των αγώνων Tommi Makinen.

back

Πηγή φωτογραφιών: Toyota Racing, WRC

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...