Ποιο είναι το Γερμανικό Compact Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023;

Μάλιστα, κατέκτησε τον τίτλο στη Γερμανία με σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό…

  • -
  • -

Το βραβείο «German Car of the Year» διανύει το πέμπτο έτος ζωής του και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στη Γερμανία. Η ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών που αποτελείται από 27 εκλέκτορες, επιλέγει τους αντίστοιχους νικητές σε πέντε κατηγορίες: compact, premium, luxury, new energy και performance. Η επιλογή των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια τιμής και διαθεσιμότητας στην αγορά. Στην κατηγορία «German Compact Car of the Year» για το 2023, το Opel Astra ήταν το μοντέλο που κατέκτησε την τιμητική διάκριση ως το καλύτερο αυτοκίνητο της κόμπακτ κατηγορίας στη Γερμανία, και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τους ανταγωνιστές του. Οι καινοτόμες τεχνολογίες ασφάλειας, η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων, συμπεριλαμβανομένου και του εξηλεκτρισμένου υβριδικού plug-in hybrid μοντέλου, αλλά και η τολμηρή του σχεδίαση σε συνδυασμό με την εξαιρετική σχέση τιμής/αξίας, ήταν μερικά από τα στοιχεία που χάρισαν στο Astra το περίοπτο βραβείο.

Ο επικεφαλής της Opel στη Γερμανία, Andreas Marx, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το βραβείο “German Car of the Year” στην compact κατηγορία που κατέκτησε το Astra δείχνει για μία ακόμα φορά ότι η νέα γενιά του μοντέλου είναι πραγματικά ανταγωνιστική και συγκεντρώνει τα προσόντα ενός νικητή, από κάθε άποψη». Ο Jens Meineres, μέλος της επιτροπής, συμπλήρωσε: «Το Opel Astra υπερτερεί σε πολλούς τομείς, για αυτό και έπεισε την επιτροπή μας σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη και κριτήρια όπως το design και η οδηγική απόλαυση, το Astra ξεχώρισε με διαφορά από τα ανταγωνιστικά μοντέλα».
Οδηγική απόλαυση που μαγνητίζει

Κατά τη διάρκεια των test drives, τα μέλη της επιτροπής μελέτησαν το Opel Astra σε όλους τους τομείς. Έλαβαν υπόψη τους την οδηγική συμπεριφορά, τη χρηστικότητα, την άνεση και πολλά ακόμα στοιχεία στα οποία η τελευταία γενιά του best seller της compact κατηγορίας πραγματικά διαπρέπει. Με συνολική ισχύ 180 hp και ροπή 360 Nm, το Astra Plug-in Hybrid προσφέρει γνήσια οδηγική απόλαυση (WLTP κατανάλωση καυσίμου μικτού κύκλου2: 1.1-1.0 l/100 km, εκπομπές CO2 24-23 g/km), με επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε μόλις 7,6 sec, ενώ επιτρέπει και την οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το νέο Opel Astra 1.2 130PS

Η διαισθητική λειτουργία του συστήματος infotainment και των συστημάτων υποβοήθησης οδηγού γίνεται εφικτή με τη νέα διεπαφή HMI (Human-Machine Interface), χάρη στο ψηφιακό cockpit Opel Pure Panel με την extra-wide οθόνη αφής και μόνο με τους απαραίτητους αναλογικούς διακόπτες, όπως αυτοί του συστήματος A/C. Προηγμένες τεχνολογίες, όπως οι προσαρμοζόμενοι, αντιθαμβωτικοί προβολείς Intelli-Lux LED Pixel Light με συνολικά 168 στοιχεία LED κάνουν την οδήγηση πιο ευχάριστη και ασφαλέστερη, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Τα εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.)  για τον οδηγό και τον συνοδηγό, με επιλογή επένδυσης Alcantara, εξασφαλίζουν κορυφαία άνεση σε κάθε διαδρομή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...