Citroen C5 Aircross: Βελτιώσεις και πιο φθηνή έκδοση για το plug-in υβριδικό SUV

Η Citroen προχωρά σε μικρές αλλαγές για το C5 Aircross, καθώς και στην προσθήκη μίας ολοκαίνουριας έκδοσης, με αποτέλεσμα ο υποψήφιος αγοραστής να έχει περισσότερες επιλογές, ειδικά σε ό,τι αφορά τα plug-in υβριδικά συστήματα.

  • -
  • -

Ακόμα ένα plug-in υβριδικό σύνολο θα είναι διαθέσιμο στην γκάμα του C5 Aircross, καθώς η Citroen θέλει να προσφέρει περισσότερες επιλογές σε όσους σκοπεύουν να κινηθούν προς αυτό το κομμάτι της αγοράς. Μέχρι τώρα το μοναδικό Citroen C5 Aircross plug-in υβριδικό που μπορούσε να αγοράσει κάποιος ήταν εκείνο που αποδίδει 225 ίππους, 180 από τον βενζινοκινητήρα και 110 από το ηλεκτρικό μοτέρ.

Πλέον οι Γάλλοι αποφάσισαν να τοποθετήσουν στο SUV τους και το plug-in υβριδικό σύνολο που αποδίδει 180 ίππους. Ο βενζινοκινητήρας είναι και εδώ στα 1,6 λίτρα, με τη διαφορά ότι η απόδοσή του είναι μειωμένη στους 150 ίππους, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ είναι το ίδιο. Ελαφρώς μικρότερη είναι και η μπαταρία, η οποία οδηγεί σε μικρότερη αυτονομία. Συγκεκριμένα έχει χωρητικότητα 12,4 KWh και το φορτίο της επαρκεί για 58 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/e924f7877a8936977b1dc79605feb59e.jpg

Βέβαια, μπορεί η έκδοση των 180 ίππων να διαθέτει λιγότερη ισχύ και μειωμένη αυτονομία, όμως συνοδεύεται και με ανάλογη μείωση στην τιμή, με τη διαφορά ανάμεσα στις δύο εκδόσεις να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή. Το γεγονός ότι θα υπάρχει μία πιο προσιτή έκδοση σημαίνει ότι δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να προχωρήσουν στην αγορά ενός plug-in υβριδικού αυτοκινήτου, γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την ηλεκτροκίνηση.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε το νέο Citroen C5 Aircross

Άλλωστε αυτού του είδους τα αυτοκίνητα αποτελούν τον τρόπο των εταιρειών ώστε να συστήσουν την ηλεκτροκίνηση εύκολα στο ευρύ κοινό. Χάρη στην αυτονομία που διαθέτουν κάποιος μπορεί να κινείται καθημερινά χωρίς ρύπους μέσα στην πόλη, ενώ ταυτόχρονα δε θα ανησυχήσει για τη φόρτιση της μπαταρίας όταν πηγαίνει κάποιο ταξίδι.

Η νέα plug-in υβριδική έκδοση έρχεται να αντικαταστήσει την PureTech που απέδιδε ακριβώς την ίδια ισχύ από βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση. Μπορεί ο κυβισμός να παραμένει ίδιος, όμως η κατανάλωση μειώνεται δραματικά με το νέο σύνολο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8565e231742680753c8ae9b97e8f4160.jpg

Βελτίωση και για τo plug-in υβριδικό C5 Aircross των 225 PS

Εκτός από την προσθήκη της έκδοσης με τους 180 ίππους στην γκάμα, η Citroen προχωρά και σε βελτιώσεις της ήδη υπάρχουσας με τους 225 ίππους. Η βασικότερη αφορά την αύξηση της αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, η οποία από τα 55 km που ήταν μέχρι πρότινος, ανεβαίνει κατά 15% και διαμορφώνεται πλέον στα 64 km. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της χημείας στην μπαταρία, η οποία οδήγησε σε μεγαλύτερη χωρητικότητα, χωρίς να αυξηθεί ο αριθμός των κελιών και οι φυσικές διαστάσεις της. Έτσι, από τις 13,2 KWh, πλέον στην μπαταρία μπορούν να αποθηκευτούν 14,2 KWh.

Θα σε κάνει μία πιο προσιτή έκδοση να στραφείς προς την αγορά ενός plug-in υβριδικού μοντέλου;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...