Λουκέτο στην εταιρεία αυτόνομης οδήγησης των Ford και VW – Τι συνέβη;

Η Argo AI, η start-up εταιρεία αυτόνομων οχημάτων που εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2017 με επένδυση δισ. δολαρίων και συνεργαζόταν με δύο κορυφαίες μάρκες, κλείνει.

  • -
  • -

Ford και Volkswagen, δύο κορυφαίοι όμιλοι, ανακοίνωσαν πως σταματούν να υποστηρίζουν την εταιρεία Argo AI, με την οποία συνεργάζονταν στην εξέλιξη της αυτόνομης τεχνολογίας αυτοκινήτων. Πρώτη αποχώρησε η αμερικανική μάρκα, με τον CEO Jim Farley, να δηλώνει πως τα κερδοφόρα, πλήρως αυτόνομα οχήματα σε ευρεία κλίμακα θα αργήσουν να εμφανιστούν στους δρόμους, οπότε δεν υπάρχει λόγος να δαπανώνται τόσα χρήματα σε «τρίτους».  

argo 

Από την πλευρά της, η VW ανακοίνωσε ότι δεν επενδύει πλέον στην Argo AI και σχεδιάζει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της για την αυτοματοποιημένη οδήγηση στις υπάρχουσες συνεργασίες της με την Bosch και την Horizon Robotics στην Κίνα.

Η Argo AI με έδρα το Πίτσμπουργκ, ανέπτυσσε την πλήρως αυτόνομη οδήγηση, έχοντας συγκεντρώσει, κυρίως από τις Ford και VW περισσότερα από 3,6 δισ. δολάρια. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο, τη φέρνει σε δεινή θέση, με τους 2.000 εργαζομένους να βρίσκονται κυριολεκτικά στον «αέρα».

argo

Όλοι οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι θα λάβουν ένα γενναιόδωρο πακέτο αποζημίωσης που περιλαμβάνει ασφάλιση υγείας και δύο ξεχωριστά μπόνους. Επίσης, ορισμένοι θα απορροφήθουν από τις Ford και VW.  

Πιο εύκολο να πάει κάποιος στο φεγγάρι από το κινηθεί με αυτόνομο όχημα

Η αυτόνομη οδήγηση εξελίσσεται σε γρίφο για δυνατούς λύτες. Η τεχνολογία χωρίς τις κατάλληλες υποδομές δεν θα μπορέσει ποτέ να λειτουργήσει άψογα. Για να μπορέσει ένα όχημα να κινηθεί τελείως αυτόνομα θα χρειαστούν χρόνια δουλειάς από αυτοκινητοβιομηχανίες, τεχνολογικές εταιρείες και κυβερνήσεις και φυσικά πολλά δισ. δολάρια και ευρώ.

argo

Όπως είπε και ο επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων και τεχνολογίας της Ford, Doug Field, «είναι πιο δύσκολο δημιουργήσεις ένα ρομποτικό όχημα ικανό να κινείται μόνο του μέσα στην πυκνή κίνηση της πόλης από το να στείλεις έναν άνθρωπο στο φεγγάρι». Η δήλωση αυτή τα λέει όλα.

Δείτε εδώ πως τα πάει ένα αυτόνομο Tesla σε… ελληνική διαγράμμιση

Η κατάρρευση της Argo πραγματοποιείται μόλις 18 μήνες αφότου ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ενίσχυση τη χρηματοδότησή της και δείχνει την πτώση όλου του κλάδου της βιομηχανίας αυτόνομης οδήγησης. Οι προσδοκίες αποδεικνύονται μη ρεαλιστικές, με τις μετοχές των εταιρειών που πρωτοστατούν στον τομέα, όπως των Aurora Innovation και Intel, να υποχωρούν ραγδαία.

Πηγή: Αutomotive News Europe

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...