Το μακρύτερο τρένο του κόσμου έχει μήκος 2 km – Δείτε πώς στρίβει! [video]

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που κινείται το θηρίο που αποτελείται από… 25 τρένα στις ελβετικές ράγες! Απολαύστε το από ψηλά.

  • -
  • -

Πριν από λίγες ημέρες η Ελβετία γιόρτασε τα 175 χρόνια από την πρώτη σιδηροδρομική γραμμή στο έδαφός της. Η ευρωπαϊκή χώρα έχει ένα από τα πληρέστερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον πλανήτη και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου μετακινείται με τρένο, σε καθημερινή βάση. Ως εκ τούτου, η σημαντική αυτή επέτειος έπρεπε να γιορταστεί με έναν αξέχαστο τρόπο. Τι καλύτερο από ένα παγκόσμιο ρεκόρ; Αυτή τη φορά, τα φώτα έπεσαν πάνω στον συρμό που κινήθηκε στις συγκεκριμένες ράγες.

To μεγαλύτερο τρένο του κόσμου σε φημισμένη διαδρομή!

Χρειάστηκαν 25 ηλεκτρικά τρένα για να δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα να έχει μήκος… 1.900 μέτρα (1,9 χιλιόμετρα). Καλύφθηκε μια διαδρομή 61,15 χιλιομέτρων, από την περιοχή Thusis, στο φημισμένο χειμερινό τουριστικό θέρετρο St Moritz. Διέσχισε 55 γέφυρες και 39 τούνελ μέσα στις Άλπεις! Προφανώς, το μέγεθος του τρένου ήταν τόσο μεγάλο που η ταχύτητα κίνησης δεν θα μπορούσε να ήταν μεγάλη. Το πιο εντυπωσιακό σημείο είναι όταν βλέπεις το τεράστιο τρένο να στρίβει. Πάνω σε «σφιχτές» διαδρομές, κινείται αργά και τα βαγόνια καλύπτουν σχεδόν όλο το ορατό κομμάτι των σιδηροδρομικών γραμμών.

Το event διοργανώθηκε από το μεγαλύτερο δίκτυο ιδιωτικών παρόχων σιδηροδρομικών γραμμών στην Ελβετία με το όνομα Rhaetische Bahn (Rhaetian Railway ή αλλιώς RhB). Συνολικά, χρειάστηκαν επτά οδηγοί και 21 τεχνικοί για να πραγματοποιηθεί το μικρό ταξίδι, σε υψόμετρο από 1.788 μέτρα έως 999 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάκτηση ενέργειας των τρένων στις κατηφόρες απενεργοποιήθηκε πλήρως. Οι τεχνικοί φοβήθηκαν ότι το σύστημα θα επέστρεφε τόσο πολύ ρεύμα, που θα προκαλούσε ζημιά στα ηλεκτρικά τρένα αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η μέγιστη ταχύτητα που ανακτήθηκε ήταν 35 km/h.

Δείτε ακόμη: Τρένο, αυτοκίνητο ή αεροπλάνο; Τι είναι πιο οικολογικό;

Συνολικά μετακινήθηκαν 3.000 επιβάτες στο επετειακό αυτό event, βιώνοντας από πρώτο χέρι την εμπειρία του μακρύτερου τρένου στον πλανήτη. Στο μεγάλο video που ακολουθεί, περίπου στη 1 ώρα και 29 λεπτά μπορείτε να δείτε εντυπωσιακά πλάνα του τρένου από ψηλά σε ένα σφιχτό «εσάκι» των σιδηροδρομικών γραμμών. Είναι πραγματικά ατελείωτο!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...