Οδηγός στην Κρήτη «έφαγε» πρόστιμο 13.500 ευρώ – Δείτε τι έκανε

Επιχείρησε να γλυτώσει τα τέλη κυκλοφορίας, ξεπερνώντας τα όρια της παραβατικότητας. Το πρόστιμο που έλαβε όμως δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

  • -
  • -

Πολλοί είναι αυτοί που «σκαρφίζονται» διάφορους τρόπους για να γλυτώσουν φόρους και λοιπά χαράτσια. Αυτό που σκέφτηκε και έκανε ένα Κρητικός ωστόσο, σπάνια συναντάται. Ο «πρωταγωνιστής» από το Λασίθι, επιχείρησε να εξαπατήσει αστυνομικούς και νομοθεσία προκειμένου να μην πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά τελικά το τέχνασμά του δεν απέδωσε.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα απλό έλεγχο της Τροχαίας του Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει και στη συνέχεια του ζήτησαν τα χαρτιά. Κατά τον έλεγχο, διαπίστωσαν πως κάτι δεν πάει καλά με τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Τελικά, κατέληξαν πως η πινακίδα δεν συνδέεται με το συγκεκριμένο όχημα και τον οδήγησαν για προανάκριση. Εκεί, αποδείχθηκε πως ο Κρητικός είχε καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου και το έχει δηλώσει σε ακινησία. Το κυκλοφορούσε όμως κανονικά, βάζοντας τις πινακίδες του επαγγελματικού pick-up που έχει επίσης στην κατοχή του.

Δες εδώ πώς μπορείς να χάσεις το δίπλωμα οδήγησης για 3 χρόνια

Με λίγα λόγια, ο οδηγός, με μια πινακίδα την οποία έβαζε και έβγαζε όποτε αυτός έκρινε απαραίτητο, τη χρησιμοποιούσε σε δύο οχήματα. Το επιβατικό IX και το αγροτικό.

Κατά την προανάκριση, ο Κρητικός παραδέχθηκε την απάτη, με τους αστυνομικούς να του βεβαιώνουν ένα «αστρονομικό» πρόστιμο, που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ. Το ποσό που καλείται να πληρώσει είναι της τάξης των 13.500 ευρώ!

Πηγή: cretapost.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...