Τι είναι το «Nordico» στο εσωτερικό του νέου Volvo EX90;

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του EX90 η Volvo μας αποκαλύπτει μυστικά της καμπίνας του σουηδικού αμιγώς ηλεκτρικού SUV.

  • -
  • -

Στις αρχές Νοεμβρίου η Volvo θα παρουσιάσει και επίσημο το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, το EX90. Λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη του, η σουηδική εταιρεία μας μεταφέρει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της καμπίνας του εντυπωσιακού μοντέλου, οι οποίες και βασίζονται στις ουσιώδεις αξίες του σκανδιναβικού design: Την απλότητα, την ευζωία και τους φυσικούς πόρους.

Με τον ίδιο τρόπο που παλιά μεγέθη, όπως η ιπποδύναμη και η επιτάχυνση, παραμερίστηκαν από τον χρόνο φόρτισης και την αυτονομία, τώρα δημιουργείται ένα νέο παράδειγμα που αφορά την πολυτέλεια των αυτοκινήτων. Η Cecilia Satrk, υπεύθυνη σχεδιασμού, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επιλέξαμε υλικά με βάση τις αξίες μας. Αυτές οι επιλογές αφήνουν πίσω την παλαιομοδίτικη πολυτέλεια στα αυτοκίνητα και εκφράζουν τις σκανδιναβικές μας ρίζες. Με το VolvoEX90 παίρνουμε ως σχεδιαστικό σημείο εκκίνησης την ευζωία.» Η σύνθεση του εσωτερικού του νέου EX90 αντανακλά τις φιλοδοξίες της Volvo για τη βιωσιμότητα, με στόχο να είναι μία πλήρως κυκλική και κλιματικά ουδέτερη εταιρεία έως το 2040.

Στο εσωτερικό του Volvo EX90 θα βρούμε ένα σύγχρονο υλικό που η σουηδική εταιρεία ονόμασε Nordico. Ουσιαστικά, είναι μία σημερινή έκφραση αξιών της Σκανδιναβίας και ορίζει ένα νέο πρότυπο για την premium εσωτερική σχεδίαση. Αποτελούμενο από υφάσματα φτιαγμένα από ανακυκλωμένο υλικό, όπως τα μπουκάλια PET, καθώς και από υλικό βιολογικής βάσης από δάση υπεύθυνης διαχείρισης στη Σουηδία και τη Φινλανδία, το Nordico είναι ένα καινοτόμο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό. Στην καμπίνα του Volvo EX90 υπάρχουν ξύλινα στοιχεία με πιστοποίηση FSC. Αναδεικνύονται με οπίσθιο φωτισμό σε θερμή απόχρωση, που δημιουργεί μία ατμόσφαιρα από σκανδιναβικό σαλόνι και την παρθένα φύση του βορρά.

Δείτε ακόμη: Μάθε τα περισσότερα για το Volvo EX90

Το Volvo EX90 σας προσφέρει επίσης επιλογή καθισμάτων με επενδύσεις από μίγμα μαλλιού, που έχει πιστοποιηθεί με βάση αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας για την καλή μεταχείριση των ζώων. Επιπλέον, το Volvo EX90 περιέχει επίσης περισσότερα ανακυκλωμένα πλαστικά, ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερες μη-ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Εκτός των μπουκαλιών PET, στο σουηδικό μοντέλο χρησιμοποιούνται σχεδόν 50 κιλά ανακυκλωμένων πλαστικών και υλικών με βιολογική βάση. Επίσης, οι μοκέτες καθώς αποτελούνται μερικώς από αναγεννημένο πολυαμίδιο. Εκτός από τα υλικά, το Volvo EX90 ξεχωρίζει για τις σημαντικές δυνατότητες εξατομίκευσης στην ατμόσφαιρα του εσωτερικού, με τον οδηγό να έχει επτά διαφορετικές επιλογές, που συγχρονίζουν την εσωτερική διακόσμηση και τις επενδύσεις με τα εξωτερικά χρώματα. Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX90 θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...