Νέο Toyota RAV4 GR Sport – Η πιο σπορ εκδοχή του

Μία πιο σπορ εκδοχή του RAV4 δημιούργησε η Toyota, η οποία φέρει αλλαγές κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά), σε επίπεδο εμφάνισης. Ας τις δούμε όλες, αναλυτικά.

  • -
  • -

Το RAV4 είναι το νεότερο μοντέλο στην γκάμα της Toyota που αποκτά έκδοση GR Sport, δηλαδή πιο σπορ και επιθετική εμφάνιση από το τμήμα GR της εταιρείας, εκείνο που αναλαμβάνει τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Όπως στο Yaris, στο Yaris Cross, στην Corolla, στο C-HR και στο Hilux που έχουν προηγηθεί, το πακέτο GR Sport φέρει οπτικές αλλαγές οι οποίες έχουν σκοπό να κάνουν πιο σπορτίφ την εικόνα του μοντέλου, ενώ οι άνθρωποι του τμήματος GR έχουν επέμβει και στην ανάρτηση. Σκοπός τους ήταν η οδηγική εμπειρία να γίνει πιο άμεση και πιο συμμετοχική.

Τα RAV4 με τη νέα εμφάνιση θα βασίζονται στο Model Year 2023 οπότε θα έχουν χαρακτηριστικά όπως οθόνη infotainment 10,5 ιντσών με το νέο λογισμικό της Toyota και οθόνη αντί για πίνακα οργάνων με διαγώνιο 12,3 ίντσες.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/769ea5b7fb9a2ce271118cc8a3a46084.jpg

Όσον αφορά τους κινητήρες στους οποίους θα διατίθεται το GR Sport εξοπλιστικό πακέτο, αυτοί είναι τόσο τα υβριδικά σύνολα, όσο και το plug-in υβριδικό, ενώ κομμάτι του εξοπλισμού θα αποτελεί και η τετρακίνηση AWD-i.

Δείτε ακόμαΝέα Οff-road έκδοση για το Toyota RAV4

Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση περιλαμβάνουν χρήση piano black φινιρίσματος στα τόξα των θόλων, στο κάτω μέρος των θυρών και στην πόρτα του χώρου αποσκευών. Μπροστά οι προβολείς ομίχλης έχουν μια πιο έντονη εικόνα, ενώ επεμβάσεις υπάρχουν στη γρίλια και στο μπροστά spoiler. Φυσικά τα παραπάνω συνοδεύονται από την τοποθέτηση του σήματος που έχει το τμήμα GR, σήμα το οποίο συναντάμε τόσο στη γρίλια μπροστά, όσο και κάτω από το δεξί φανάρι στο πίσω μέρος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/23a44a4eee6d879616d5e0e5cb9107c7.jpg

Στο εσωτερικό τα καθίσματα έχουν πιο σπορ σχεδιασμό και είναι καλυμμένα με υφάσματα σουέντ και τεχνητό δέρμα, ώστε να αποφευχθεί η χρήση προϊόντων που προέρχονται από ζώα. Στα προσκέφαλα υπάρχει ανάγλυφα το σήμα GR, ενώ στα καθίσματα, στο τιμόνι και στο λεβιέ συναντάμε ραφές σε ασημί χρώμα. Ασημί επενδύσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό των θυρών, ενώ το σήμα GR το συναντάμε επιπλέον στο τιμόνι και τα πατάκια.

Κομμάτι του εξοπλισμού είναι τα ηλεκτρικά καθίσματα και το panoramic view monitor, δηλαδή το σύστημα καμερών 360 μοιρών που έχει η Toyota. Με αυτό απεικονίζεται στην οθόνη το 

Στις φωτογραφίες, το λευκό RAV4 είναι η υβριδική έκδοση, ενώ το κόκκινο η plug-in υβριδική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...