Τιμή βενζίνης: Πού έχει 3 ευρώ/λίτρο;

Μπορεί στην Ελλάδα να πληρώνουμε πολύ ακριβά τη βενζίνη, όμως υπάρχει μία χώρα του κόσμου η οποία σπάει κάθε ρεκόρ ακρίβειας.

  • -
  • -

Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η 8η μεγαλύτερη στον κόσμο, γεγονός το οποίο αυτόματα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν μόλις 7 χώρες στις οποίες οι καταναλωτές πληρώνουν μεγαλύτερο αντίτιμο για να αγοράσουν ένα λίτρο από το πιο δημοφιλές καύσιμο στον πλανήτη.

Τέσσερις από αυτές είναι ευρωπαϊκές, μία ανήκει στο Νότια Αμερική, μία στην Αφρική και μία στην Ασία. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και τον πρωταθλητή, δηλαδή τη χώρα στην οποία για να αγοράσει κάποιος ένα λίτρο βενζίνη θα πρέπει να δώσει πάνω από 3 ευρώ.

150 ευρώ για ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, αν θέλουν να κάνουν γέμισμα στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι θα πληρώσουν ένα πολύ μεγάλο ποσό.

hong-kong-pratirio-venzinis

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τυπική χωρητικότητα ενός ρεζερβουάρ βενζίνης στα περισσότερα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται σήμερα είναι τα 50 λίτρα, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι το «φουλάρισμα» απαιτεί πάνω από 150 ευρώ.

Οι χώρες που έχουν πιο ακριβή βενζίνη από την Ελλάδα

Κοιτάζοντας τη λίστα με τις τιμές βενζίνης ανά τον κόσμο, πάνω από την Ελλάδα (2,017 ευρώ/λίτρο) είναι τα Μπαρμπέιντος (2,115 ευρώ/λίτρο), η Φινλανδία (2,129 ευρώ/λίτρο), η Δανία(2,160 ευρώ/λίτρο), η Νορβηγία (2,262 ευρώ/λίτρο), η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (2,290 ευρώ/λίτρο) και η Ισλανδία (2,304 ευρώ/λίτρο).

Δείτε ακόμα: Πού υπάρχει η φθηνότερη βενζίνη του κόσμου; Γεμίζεις το ρεζερβουάρ με 0,8 ευρώ!

Η χώρα με την ακριβότερη βενζίνη του κόσμου

Ωστόσο, όλες αυτές οι χώρες μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερές, καθώς στο Hong Kong η τιμή της βενζίνης φτάνει τα 3,031 ευρώ/λίτρο. Με απλά λόγια, όσο και να ψάξει κάποιος, δεν πρόκειται να βρει σημείο του πλανήτη στο οποίο να πληρώνεις περισσότερα όταν πας στο πρατήριο.

Βέβαια το Hong Kong είναι ένα μέρος με αυξημένα εισοδήματα για σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, καθώς αποτελεί μεγάλο οικονομικό κέντρο της Ασίας, όμως ακόμα και έτσι αυτή η τιμή κρίνεται πραγματικά πολύ μεγάλη.

Τι θα έκανες αν η βενζίνη πήγαινε στα 3 ευρώ/λίτρο εδώ; Θα σταμάταγες να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο, θα έψαχνες εναλλακτική ή θα προσπαθούσες να εξοικονομήσεις χρήματα από αλλού;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...