Premium SUV: BMW X1 vs Audi Q3 – Δείτε τι ψηφίσατε

Η BMW και η Audi είναι δύο από τους παραδοσιακούς παίκτες στο premium κομμάτι της αγοράς, με τη X1 και το Q3 να είναι οι εκπρόσωποί τους σε μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες, εκείνη των C-SUV.

  • -
  • -

Η κατηγορία των C-SUV είναι από εκείνες που καταγράφουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις, με  τις BMW και Audi να έχουν παρουσία μέσω των X1 και Q3, αντίστοιχα. Το πρώτο μοντέλο αποτελεί την πιο φρέσκια πρόταση καθώς η BMW παρουσίασε περίπου πριν από ένα χρόνο την πιο πρόσφατη γενιά της, ενώ η πρόταση της Audi βρίσκεται στην αγορά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αμφότερα προσφέρουν πολλές επιλογές σχετικά με τους κινητήρες καθώς ξεκινάνε από κλασικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, φτάνοντας μέχρι και σε plug-in υβριδικές λύσεις. Επίσης, κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι ότι ο αγοραστής μπορεί να τα επιλέξει με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ddb6bd8b084684e9ada124e8990a8988.jpg

Αν και τα κοινά είναι αρκετά, τα δύο μοντέλα έχουν και αρκετές διαφορές, με βασικότερη την εμπειρία που προσφέρουν στον οδηγό. Επίσης, η X1 προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, ενώ στο Q3 ο αγοραστής έχει και την επιλογή του χειροκίνητου, μόνο στη βασική έκδοση.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/43b55423b886f31df23851bed073191d.jpg

Εμείς θέσαμε τα δύο premium C-SUV αντιμέτωπα και ζητήσαμε να ψηφίσετε αυτό που προτιμάτε περισσότερο. Το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν συντριπτικό όπως έχουμε δει να γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, όμως η διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα ήταν τέτοια ώστε να μην αφήσει περιθώριο για αμφισβήτηση.

Συγκεκριμένα, η BMW X1 ήταν εκείνη που κέρδισε τη μάχη με 71%, αφήνοντας για το Audi Q3 το υπόλοιπο 29%. Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμα αυτό που προτιμάτε, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Τα ποσοστά ισχύουν κατά τη στιγμή της συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή η ψηφοφορία είναι live, τα νούμερα ενδέχεται να αλλάξουν οποιαδήποτε στιγμή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...