Euro NCAP: 10 μοντέλα κέρδισαν βαθμολογία 5 αστέρων – Δες ποια είναι [Video]

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πλειοψηφία των αυτοκινήτων που συμμετείχαν στις πιο πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP.

  • -
  • -

Το Euro NCAP μόλις δημοσίευσε τις πιο πρόσφατες αξιολογήσεις ασφαλείας για δέκα νέα μοντέλα με μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η Mercedes-Benz EQE κέρδισε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων, λαμβάνοντας επίσης και το σχόλιο «Πολύ Καλό» για την τεχνολογία υποβοήθησης σε αυτοκινητόδρομο. Η κινεζική εταιρεία BYD, ξεκινάει και αυτή δυναμικά στο Euro NCAP με πέντε αστέρια για το SUV ATTO 3.

Επίσης, κορυφαίες βαθμολογίες κέρδισαν Mazda CX-60, BMW X1 και Σειρά 2 Active Tourer και η τελευταία γενιά των αδερφών της SEAT, Ibiza και Arona. Το ανανεωμένο VW Golf κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει και αυτό βαθμολογία πέντε αστέρων, ενώ δύο αυτοκίνητα – το Citroen C5 X και το Mobilize Limo – βραβεύτηκαν το καθένα με τέσσερα αστέρια.

Euro-ncap-2022-eqe

Η βαθμολογία πέντε αστέρων για το νεοφερμένο BYD ATTO 3 (στην Κίνα γνωστό ως Yuan Plus) συνεχίζει την επιτυχία για τις κινεζικές μάρκες στο Euro NCAP, μετά από παρόμοια αποτελέσματα για WEY και ORA σε προηγούμενη δημοσίευση. Ως ακρωνύμιο του «Build Your Dreams», η BYD έχει στην πραγματικότητα παρουσία στην Ευρώπη για πάνω από μια δεκαετία με τη μορφή λεωφορείων, αλλά η άφιξη του ATTO 3 είναι το όχημα που θα φέρει την BYD στις μάζες. Το φιλικό από πλευράς προϋπολογισμού EV έχει καλή απόδοση στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP και είναι πλήρως εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες ADAS.

Τα δύο άλλα κινεζικής κατασκευής αυτοκίνητα αυτής της «φουρνιάς» βραβεύονται με τέσσερα αστέρια. Το Citroen C5 X, που κατασκευάζεται στην Κίνα από την κοινοπραξία Dongfeng Peugeot-Citroen Automobile, και το ηλεκτρικό σεντάν Limo από την κοινοπραξία Renault-Jiangling Mobilize έχουν γενικά καλές επιδόσεις, αλλά δεν ξεχώρισαν λόγω παράλειψης εξοπλισμού ή οριακών απόδοση σε ορισμένες από τις δοκιμές ενεργητικής ασφάλειας.

Euro-ncap-2022-x1

Τα δύο SEAT στερούνται επίσης ορισμένων μερών από τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό ασφαλείας, ιδίως κεντρικούς αερόσακους, αλλά το αναπληρώνουν με άλλους τρόπους και εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για πέντε αστέρια. Η BMW X1 και η Σειρά 2 Active Tourer λαμβάνουν πέντε αστέρια με σχεδόν πανομοιότυπες βαθμολογίες σε όλα τα σημεία της αξιολόγησης. Έτσι, η BMW μεταφέρει με επιτυχία τις κορυφαίες βαθμολογίες για την τελευταία γενιά αυτών των δημοφιλών μοντέλων, παρά τις αυστηρότερες απαιτήσεις πρωτοκόλλου του 2022. Επίσης, το Mazda CX-60 είχε καλή απόδοση σε όλα τα επίπεδα φτάνοντας τα πέντε αστέρια τα οποία και άξιζε.

Euro-ncap-2022-cx-60

Το ανανεωμένο VW Golf 8 κέρδισε επίσης πέντε αστέρια. Το Golf 8 δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από το Euro NCAP το 2019, αλλά το μοντέλο έχει πρόσφατα ενημερωθεί με την προσθήκη διάφορων τεχνολογιών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, τα οποία του χάρισαν ξανά τα πέντε αστέρια, αυτή τη φορά έναντι στα ακόμη πιο αυστηρά κριτήρια.

Euro-ncap-2022-golf

Τέλος, η υβριδική παραλλαγή του Nissan Juke εντάσσεται στα αποτελέσματα του 2019 του μοντέλου που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Παρακάτω ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα όλων των μοντέλων μαζί με τα video από τις δοκιμές τους:

BMW 2 Series Active Tourer


Προστασία ενηλίκων: 88%

Προστασία παιδιών: 81%
Προστασία πεζών: 79%
Επικουρικά συστήματα: 92%

BMW X1

Προστασία ενηλίκων: 86%
Προστασία παιδιών: 89%
Προστασία πεζών: 76%
Επικουρικά συστήματα: 92%

BYD Atto 3

 


Προστασία ενηλίκων: 91%
Προστασία παιδιών: 89%
Προστασία πεζών: 69%
Επικουρικά συστήματα: 74%

Citroen C5 X


Προστασία ενηλίκων: 82%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 69%
Επικουρικά συστήματα: 66%

Mazda CX-60


Προστασία ενηλίκων: 88%
Προστασία παιδιών: 91%
Προστασία πεζών:89%

Επικουρικά συστήματα: 76%

Mercedes-Benz EQE


Προστασία ενηλίκων: 95%
Προστασία παιδιών: 91%
Προστασία πεζών: 83%
Επικουρικά συστήματα: 81%

Mobilize Limo


Προστασία ενηλίκων: 80%
Προστασία παιδιών: 75%
Προστασία πεζών: 69%
Επικουρικά συστήματα: 71%

SEAT Arona


Προστασία ενηλίκων: 83%
Προστασία παιδιών: 83%
Προστασία πεζών: 65%
Επικουρικά συστήματα: 70%

SEAT Ibiza


Προστασία ενηλίκων: 83%
Προστασία παιδιών: 82%
Προστασία πεζών: 66%
Επικουρικά συστήματα: 70%

Volkswagen Golf


Προστασία ενηλίκων: 88%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 74%
Επικουρικά συστήματα: 82%

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...