Ένα μωσαϊκό αυτοκινήτων για ρεκόρ Guinness - Γιατί έχει σχήμα βοδιού;

Τη δημιουργία ενός μωσαϊκού από αυτοκίνητα της ίδιας μάρκας για ρεκόρ Guinness κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Πού συνέβη και γιατί;

  • -
  • -

Κατά καιρούς και για διάφορες αιτίες οι κάτοχοι αυτοκινήτων μίας μάρκας ή ενός συγκεκριμένου μοντέλου κανονίζουν κάποια συνάντηση. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η συνάντηση έγινε για έναν εορτασμό.

Μία συνήθεια που υπάρχει σε τέτοιου είδους συναντήσεις είναι τα αυτοκίνητα να παρκάρονται με τρόπο που να σχηματίζει κάποιο μοτίβο ή αλλιώς ένα μωσαϊκό. Αυτό μπορεί να είναι το σύμβολο του group των ιδιοκτητών, κάτι που θυμίζει το μοντέλο του αυτοκινήτου που τους έφερε κοντά ή ακόμα και το σήμα της μάρκας.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει το μωσαϊκό που κατάφερε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness. Για τη δημιουργία του χρειάστηκε να συνδυαστούν και να παρκάρουν στις κατάλληλες θέσεις 750 αυτοκίνητα, τα οποία ήταν όλα κατασκευασμένα από την Geely. Πρόκειται για την κινεζική εταιρεία η οποία είναι γνωστή στην Ευρώπη όχι για τα αυτοκίνητά της, αλλά ως ο ιδιοκτήτης των Volvo και Lotus, και πλέον ως συμμέτοχος στην smart.

Δείτε ακόμα: FIAT 500: Το απόλυτο παρκάρισμα που του χάρισε το ρεκόρ Guinness [video]

Η συνολική έκταση που κατέλαβαν αυτά τα 750 αυτοκίνητα της Geely έφτασε τα 7.070,26 τ.μ. Η εν λόγω συγκέντρωση έγινε στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 και εντάχθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τον ερχομό του νέου έτους (2021), το οποίο για την Κίνα ήταν το έτος του βοδιού. Γι’ αυτό τον λόγο η εικόνα που σχημάτισαν τα αυτοκίνητα ήταν η κεφαλή ενός βοδιού.

Το αυτοκινητιστικό μωσαϊκό για ρεκόρ Guiness έγινε στην πόλη Cixi της επαρχίας Zhejang, στην Κίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...