Η Lotus στα χέρια της Geely

Οι Κινέζοι αποκτούν μια ακόμα ευρωπαϊκή εταιρεία

  • -
  • -

Οι πληροφορίες σχετικά με την αλλαγή στην ιδιοκτησία της Lotus κυκλοφορούν εδώ και καιρό, με τους ενδιαφερόμενους να είναι περισσότεροι από έναν. Τελικά μετά από καιρό κυκλοφόρησε επίσημα ότι η Geely έκλεισε τη συμφωνία με την Proton τη συνεργάτιδα εταιρεία της Lotus, για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της βρετανικής εταιρείας. Η Proton σε αυτή τη φάση είναι ιδιοκτησίας DRB-Hicom.

Η νέα συμφωνία η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο θα βρει την Geely να έχει στην κατοχή της το 51% του μεριδίου της Lotus. Για την ιστορία η Geely έχει επίσης στην κατοχή της την Volvo και την Lynk & Co. Μαζί με την Geely ενδιαφέρον για τη Lotus είχε δείξει το PSA Group (Peugeot και Citroen), ωστόσο η Gelly φαίνεται ότι έκανε καλύτερη προσφορά.

Μέσα από τη συμφωνία που έκανε με την Proton η Geely θα βάλει χέρι σε δύο γραμμές παραγωγής που έχει η εταιρεία με δυνατότητα 350.000 μονάδων. Επιπλέον, θα αξιοποιήσει την αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας στην οποία μπήκε πρόσφατα η Proton. Από τη Lotus θα πάρει αναμφίβολα το κύρος του ονόματός της και φυσικά τεχνολογία την οποία θα αξιοποιήσει με διάφορους τρόπους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...