Smart: Το 50% περνάει στους Κινέζους

Η νέα γενιά ηλεκτρικών smart θα συναρμολογούνται σε ένα καινούργιο εργοστάσιο στην Κίνα

  • -
  • -

Η Daimler και η Geely ανακοίνωσαν σήμερα μια πολύ σημαντική κοινοπραξία. Πιο συγκεκριμένα, το 50% της smart θα περάσει στον κινέζικο κολοσσό και θα επικεντρωθούν στην λειτουργία και ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς και στην κατασκευή μικρών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η νέα γενιά ηλεκτρικών smart θα συναρμολογούνται σε ένα καινούργιο εργοστάσιο στην Κίνα, απ’ όπου θα τροφοδοτούν ολόκληρο τον κόσμο από το 2022.  Μέχρι τότε, η Daimler θα συνεχίσει να κατασκευάζει την τρέχουσα γενιά smart στα εργοστάσια της Γαλλίας (smart EQ fortwo) και της Σλοβενίας (smart EQ forfour). Μετά το 2022, το εργοστάσιο Hambach όμως θα έχει έναν επιπλέον ρόλο, ο οποίος θα είναι να παράγει ένα compact ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα θα επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ με στόχο να αναβαθμίσει την τεχνογνωσία των υπαλλήλων, καθώς και των μηχανημάτων.

Η κοινοπραξία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2019, ενώ οι οικονομικοί όροι που θέτει η smart δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.

Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, η Geely εξαγόρασε σχεδόν το 10% του ομίλου Daimler. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Li Shufu είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος του γερμανικού ομίλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...