Αυτοκίνητο, ταξί ή ΜΜΜ; Δείτε τι προτιμούν οι περισσότεροι

Με τι μετακινούνται οι πολίτες; Θα αγόραζαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο μέλλον και τι είναι αυτό που τους προβληματίζει; Δείτε τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

  • -
  • -

Η Deloitte, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών παγκοσμίως, πραγματοποίησε μια μελέτη προκειμένου να διαπιστώσει τι επιθυμούν οι οδηγοί. Η έρευνα διεξήχθη από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2021 σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο και έλαβαν μέρος 26.000 άτομα.

ereuna

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 76% προτιμά να μετακινείται και να ταξιδεύει με ιδιωτικό αυτοκίνητο αντί να χρησιμοποιεί ταξί, δημόσια μέσα μεταφοράς ή υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτου. Επιπλέον, το 36% των ερωτηθέντων εξέφρασε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους κατασκευαστές αυτοκινήτων και στις μάρκες που κατασκευάζουν μέσα μαζικής μεταφοράς. Η κατοχή ενός αυτοκινήτου εκτός από την αίσθηση ασφάλειας, εξακολουθεί να αποτελεί μέτρο κοινωνικής θέσης, ενώ η σημαντική διαφοροποίηση της αγοράς ενός ενοικιασμένου οχήματος, είναι ότι στην πρώτη περίπτωση μπορεί κανείς να επιλέξει μια εξατομικευμένη επιλογή εξοπλισμού, να κάνει τροποποιήσεις, κάτι που δεν είναι δυνατό να γίνει στην ενοικίαση.

Πόσοι θα αγοράζαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι το 68% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το επόμενο νέο τους αυτοκίνητο που θα αγοράσει ή θα χρησιμοποιήσει τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αυτό θα μπορούσε να περιπλέξει την προσπάθεια βιωσιμότητας και τους στόχους μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα, στο μέλλον που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ερωτήθηκαν από την εταιρεία συμβούλων Deloitte προτιμούν να έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο, εντούτοις αναγνωρίζουν ότι η πιο ευνοϊκή λύση για την επίτευξη των κλιματικών στόχων θα ήταν η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι μικρές αυτονομίες, τα λιγοστά σημεία φόρτισης και η υψηλή τιμή κτήσης τέτοιων οχημάτων αποτρέπουν κάποιον να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

ereuna

Δείτε ποια είναι ασφαλέστερα σε σύγκρουση: Ηλεκτρικά ή θερμικά;

Το 20% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχίες για την αυτονομία των αυτοκινήτων και το 13% θεώρησε την υψηλή τιμή σημαντικό εμπόδιο για την απόκτησή του. Τα κίνητρα αγοράς παίζουν σημαντικό ρόλο. Στην Ιταλία, για παράδειγμα, το 60% των ανθρώπων εξέφρασαν την επιθυμία να κατέχουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε σύγκριση με μόλις 26% στις ΗΠΑ. Τα επόμενα βήματα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι η μείωση της μέσης τιμής τους και η αύξηση της αυτονομίας τους. Για το σκοπό αυτό, οι κατασκευαστές εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά, θέλοντας να βελτιώσουν από τη μία τις αυτονομίες των ηλεκτρικών μοντέλων τους και από την άλλη να ρίξουν το κόστος τους, εφαρμόζοντας νέες τεχνολογίες και διαδικασίες τόσο για τις μπαταρίες όσο και για τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΠΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...