Υβριδικά SUV: Suzuki Vitara vs Toyota Yaris Cross – Δείτε τι ψηφίσατε

Δύο κορυφαίες επιλογές υβριδικών SUV, πολύ κοντά σε χαρακτηριστικά αλλά και με αρκετές διαφορές. Ποιο ήταν αυτό που κέρδισε στην αναμέτρηση;

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, τα υβριδικά SUV είναι μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες. Αντίστοιχα, η Suzuki και η Toyota βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, προσφέροντας δύο κορυφαίες επιλογές: το Suzuki Vitara Strong Hybrid και το Toyota Yaris Cross Hybrid. Πρόκειται για δύο full hybrid SUV με αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς ή προαιρετικά, τετρακίνηση.

Χρησιμοποιούν ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες 1.5 λίτρων και ηλεκτροκινητήρες, ενώ και στις δύο περιπτώσεις, η απόδοση είναι 116 ίπποι! Κάπου εδώ όμως, τελειώνουν οι ομοιότητες. Με κιβώτιο e-CVT το Toyota, με αυτοματοποιημένο AGS το Suzuki. «Ηλεκτρική» τετρακίνηση με μικρό μοτέρ στον πίσω άξονα για το Yaris Cross, παραδοσιακή τετρακίνηση με κεντρικό διαφορικό για το Vitara.

Ό,τι κι αν θέλει ο αγοραστής, υπάρχει! Σε επίπεδο τιμών, οι διαφορές είναι επίσης μικρές. Περισσότερη σημασία έχει τι προτιμάει ο κάθε ένας! Εμείς, τα έχουμε οδηγήσει και τα δύο μοντέλα, τόσο στις εμπροσθιοκίνητες, όσο και στις τετρακίνητες εκδόσεις τους. Αφού καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας στις αναλυτικές δοκιμές, σας ζητήσαμε να μας πείτε ποιο από τα δύο προτιμάτε. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Νικητής ήταν το Suzuki Vitara Strong Hybrid, αλλά… στο νήμα. Συγκέντρωσε το 55% των ψήφων, με το Toyota Yaris Cross να βγαίνει οριακά δεύτερο με 45%. Αν δεν έχετε ψηφίσει ακόμα αυτό που προτιμάτε, μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ. Επίσης, αν θέλετε να μάθετε όλες τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο υβριδικών SUV, σε ό,τι έχει σχέση με τους κινητήρες, το κιβώτιο και τη μετάδοση, μπορείτε να το κάνετε κάνοντας ένα κλικ εδώ.

*Τα νούμερα ισχύουν τη στιγμή συγγραφής του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή το αφιέρωμα είναι live, αυτά ενδέχεται να αλλάξουν.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...